Jégkorong MK: Pozsgai szemét befogták, Schlekmann fél szemmel nézte

Vágólapra másolva!
2023.01.30. 08:22
Kívánni sem lehetett volna olyan izgalmas döntőt, mint amilyet a BJA HC és a Hydro Fehérvár játszott egymással a jégkorong Magyar Kupában. Mint ismert, a trófea sorsa szétlövésben dőlt el, a győztes találatot a budapestiek finn légiósa, Eetu Elo lőtte be. Pozsgai Tamás egyáltalán nem látta a gólt, mert valaki befogta a szemét, Schlekmann Márk pedig csak fél szemmel nézte. Mindeközben az ötből négy büntetőt hárító Farkas Roland azon igyekezett, hogy először érjen oda az ünnepléshez. 

„Egyelőre nagyon mámoros ez az este, majd lesz kicsit mámorosabb is, de csak óvatosan. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült ezt a hétvégét így megkoronáznunk” – mondta Pozsgai Tamás nem sokkal azután, hogy a BJA HC csapatkapitányaként magasba emelte a Magyar Kupa-győzelemért járó trófeát.

„Elképesztő érzés volt felemelni a kupát, nagyon sokat dolgoztunk ezért, s most kifizetődött” – ezek már Farkas Roland szavai, aki videónkban azt is felidézi, hogyan élte meg a szétlövést a kapuban, illetve hányadikként érkezett meg az ünnepléshez Elo győztes találata után.

Schlekmann Márk nem szereti nézni a szétlövést, most is csak fél szemmel figyelte, ahogy finn csapattársa ráviszi a fehérvári korongot a kapura, és az a hálóban köt ki. Azt mondja, ebben a pillanatban elképesztő öröm szabadult ki belőle.

Videókban mindhárman felidézik a Fehérvár elleni döntő fontos momentumait, az ünneplést, a kupa magasba emelését, valamint az is szóba kerül, hogyan folytatódik az este. Schlekmann még egy ígéretet is tett, amely tulajdonképpen egy üzenet a Ferencvárosnak, amellyel szerdán találkoznak az Erste Ligában.


JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, HELYOSZTÓK
DÖNTŐ

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC
HYDRO FEHÉRVÁR AV19 3–2(1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Tüskecsarnok, 1916néző.V:Babic, Soós, Kövesi, Váczi.
BJA HC:
FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Gőz, Garát / Vorobjov, Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin,GALOHA 1(1),Djumics / ELO 1, Viikilä, SCHLEKMANN1 (1)/ Nagy Krisztián, Tóth R., Szita / Ritter, Ravasz, Molnár B.Edző:Kangyal Balázs
FEHÉRVÁR:
O. Roy – O'Brien, T. Campbell(1)/ Stipsicz, Donaghey / Fournier, Szabó Dániel / Csollák, Horváth M. – Erdély Cs., Hári J.1,Kuralt / Leclerc(1),Magosi B., Sarauer1/ Bartalis I., Mihály Ákos, Vértes(1)/ Ambrus G., Németh K., Terbócs(1).Edző:Kevin Constantine
Kapura lövések:
33–51.
Gól – emberelőnyből:
1/0, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG

Kangyal Balázs:– Maradjunk a realitás talaján, a Fehérvár a második harmadban megmutatta, miért játszik tulajdonképpen egy egy szinttel magasabb ligában, ekkor sok kiállítást is begyűjtöttünk. Szerencsénk volt, hogy csak kettőt kaptunk. A harmadik harmadban nagyon éretten hokiztak a fiataljaink is, a szétlövés pedig lutri, ezúttal nekünk kedvezett.
Kevin Constantine:– Az első harmadban jól teljesített a BJA, előnybe is került, de a másodikban már mi voltunk fölényben. Az egész idényünkre jellemző, amit láttunk: nem szereztünk elég gólt a rengeteg lehetőségünkből. Az egygólos előny semmire sem elég a jégkorongban, egyetlen elszakadásból büntettek, a hosszabbítás három a három elleni játékában és a szétlövésben meg bármi megtörténhet.

BRONZMÉRKŐZÉS

DEAC–Újpest 2–3(0–0, 1–2, 1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik