PUSZTAI VIOLA
2023.09.24 08:48 Frissítve: 2023.09.24 09:34

Jégkorong: a bunyó közepes volt, a BJA-tól nagyobb erőbefektetés kellett volna

Parázs csatát hozott a magyar bajnok FTC-Telekom és a kupagyőztes BJA HC összecsapása a jégkorong Szuperkupában, amelyet a zöld-fehérek vihettek haza. A 4–0-ra végződő mérkőzés után nemcsak a két együttes csapatkapitánya értékelt az NSO Tv-nek, hanem gyermekeik is elmondták véleményüket a jégen látottakról. 

 

Pozsgai Tamás kislánya, Zsófia nem kertelt: nagyobb erőbefektetés kellett volna a BJA-tól a győzelemhez. Kisfia, Dani ellenben édesapja játékával maximálisan elégedett volt. Zalán, Nagy Gergő kisfia szerint apukája nagyon jó volt, és természetesen a mérkőzés is tetszett neki. Egy dolgot azonban csak közepesre értékelt, méghozzá a bunyókat.

Az amúgy igen feszült, kemény meccsről a két csapatkapitány részletesen is beszél videónkban, kitérve arra, hogy milyen tapasztalatokat szereztek a jövő héten kezdődő Erste Liga-idényre.

MAGYAR SZUPERKUPA     
FTC-TELEKOM–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 4–0 
(0–0, 2–0, 2–0)     
Tüskecsarnok, 2000 néző. Vezette: Nagy Attila, Korbuly.
FTC:      ARANY G. – Seregély Máté, Roth / Boros (1), Crespi (1) / Haranghy, Kärmeniemi / Banga, Tóth Gergő – Turbucz, Nagy G. (1), Kulmala 1 / NÉMETH A. 1 (1), A. Brady (1), LAPORTE 1 (1) / Nemec, Kestilä, Galajda 1 / Tóth A., Farkas S., Bán (1). Edző: Fodor Szabolcs
BJA HC: FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Tyeszlenko, Tóth Gergely / Dóczi, VOROBJOV / Viikilä, K. Varga / Karppinen, Nagy K., Schlekmann / Sági Martin, Mozer, Galoha / Ravasz, Keresztes, Culigin / Tóth R., Ritter, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 28–14.
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG     
Fodor Szabolcs:  – Három hete kezdtük meg a felkészülést, mégis nagyon érett játékot mutattunk. Az elejétől kezdve a mi akaratunk érvényesült, jobbak voltunk öt az öt ellen, öt a háromban pedig mi lőttünk gólt, a BJA-ét viszont kivédekeztük. Arany shutoutja is jó előjel. Jók a visszajelzések, de tudjuk, hogy továbbra is keményen kell melózni, hogy sikeresek legyünk.

Marton Tibor (másodedző): – Sokkal több kell annál, mint amit ezúttal mutattunk, a Fradi a játék minden apró elemében jobb volt nálunk. El kell felejteni ezt a vereséget, hiszen nyakunkon a bajnokság. Az elmúlt hetekben jobban nézett ki a csapat teljesítménye, ezen a meccsen pontosan azt kaptuk, amit érdemeltünk. 

2023.12.07 15:32:14

Jégkorong nemzetisport.hu

Hazai pályán az új generáció: vasárnap rajtol az U20-as divízió 1/A jégkorong-vb, a magyar csapat elszántan készül.

pr
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.