Erste Liga: Mindkét csapat megjárta a mennyet és a poklot is – Silló Arnold

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 09:15
Bár a második harmad után még úgy tűnt, bajnokot avatnak a jégkorong Erste Ligában, a Gyergyói HK az utolsó húsz percben nemcsak egyenlített kétgólos hátrányból az FTC-Telekom ellen, hanem meg is fordította a meccset. A 4–3-as győzelme pedig azt jelenti, hogy pénteken a hetedik mérkőzés dönt arról, melyik csapat emelheti a magasba a trófeát. A hatodik meccs után Silló Arnold és Szigeti Ákos értékelt az NSO Tv-nek. 

„Eszméletlen mérkőzés volt, tele hullámvölgyekkel, mindkét csapat megjárta a mennyet és a poklot is. Nem volt veszítenivalónk, tudtuk, hogy a rossz második harmad után mi a feladatunk, nem kellett az edzőnek sok mindent mondania. Csupán annyit mondott a szünetben, hogy mutassunk karaktert. Úgy gondolom, ezt megmutattuk!– mondta Silló Arnold az NSO Tv-nek.

Szigeti Ákos szerint egészen elképesztő volt az, amit a harmadik harmadban kitettek a jégre, ennek azonban csak éjfélig örülnek, aztán megnézik a videót, mert a hetedik, mindent eldöntő mérkőzésen nem követhetnek el olyan hibákat, amelyekből rövid időn belül három gólt kapnak. Videónkban mindkét játékos részletesebben is beszél a meccs lélektanáról, illetve a pénteki mérkőzés is szóba kerül.

A gyergyói szurkolók közül sokan megvárták a csapatot, és megköszönték nekik, hogy visszavitték a párharcot Gyergyószentmiklósra. Íme, az erről készült videónk:

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–GYERGYÓI HOKI KLUB (romániai) 3–4 (0–1, 3–0, 0–3)

Budapest, Tüskecsarnok, 2200néző.Vezette:Nagy A., Németh M., Kövesi, Váczi
FTC:Arany – Hrabal, Marva(1)/ Boros, Mesikämmen / Kärmeniemi, Seregély Máté1/ Kucsma – Kulmala, Nagy G.(1),Turbucz1/ Betteridge, Sailio, Sointu / Bán, Farkas Lőrinc1 (1),Tóth A. / Galántai, Kozma D., Tóth Gergő(1). Edző:Fodor Szabolcs
GYERGYÓ:Rinne – Haaranen1,Marttinen1/ Fejes, Saari / Imre, Kozma Zs. – Bodó1 (2),B. Orbán1,Sylvestre(1)/ Sándor-Székely(1),Szigeti, Tranca(1)/ Császár, DiDiomete, Vincze P. / Bíró G., Csiszer, Silló.Edző:Szilassy Zoltán
Kapura lövések:31–31
Gól –emberelőnyből:2/0, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Kiegyenlített meccs volt. Amikor két góllal vezettünk, akkor sem éreztük azt, hogy már megnyertük a párharcot, nem ezért kaptunk ki. Húsz percre voltunk attól, hogy bajnokok legyünk, azok után, hogy az alapszakaszban csak ötödikek lettünk. Az utolsó meccsen meg kell szakadnunk a jégen, hogy győzzünk.
Szilassy Zoltán:– Abból a rengeteg munkából merítettünk erőt, amit az idényben elvégeztünk, de a fizikai mellett a lelkierő is nagyon fontos volt. Óriási győzelmet arattunk, haza szerettük volna vinni a szériát, ez sikerült, de pénteken fantasztikus publikum előtt új mérkőzés kezdődik. Addig a regenerációra összpontosítunk.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:3:3

Március 20.
Gyergyói HK–FTC-Telekom 2–3
Március 21.
Gyergyói HK–FTC-Telekom 1–2
Március 24.
FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–5
Március 25.
FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–2
Március 27.
Gyergyói HK–FTC-Telekom 5–1
Március 29.
FTC-Telekom–
Gyergyói HK 3–4
Március 31.

Gyergyói HK–FTC-Telekom

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik