Jégkorong: Szélig marad a francia első osztályba visszakerült Brianconban

Vágólapra másolva!
2010.08.18. 09:09
Szigorú gazdálkodás és havi ellenőrzések vállalása mellett visszakerül a Briancon a francia jégkorongbajnokság első osztályába. Így a csapattal a szerződését tavasszal meghosszabbító Szélig Viktor is marad a klubnál. Sőt vezérszerepre készül.
A magyar válogatott csapatkapitánya és klubja, a Briancon zűrzavaros heteket élt meg július 26. és augusztus 16. között. A francia kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes társulatot előbb pénzügyi gondjai miatt kizárták az első osztály, a Ligue Magnus 2010–2011-es idényéből, aztán a fellebbezés után szigorú feltételek mellett visszavették.

Szélig Viktor eközben Dunaújvárosban edzett, mondván, ha a Briancon tényleg nem indulhat, akkor valószínűleg hazaigazol. Ám a Briancon indulhat, így mivel a hátvéd a tavasszal már aláírta a meghosszabbított szerződését, marad az Alpokban.

„Már kinn vagyok Franciaországban. A zuhanyhíradóból úgy értesültünk, hogy visszavesznek minket. Aztán ez hivatalos lett tényleg, úgyhogy azóta folyamatos szervezés a klub élete" – nyilatkozta Szélig Viktor a Nemzeti Sportnak.

A francia szövetség a bajnokságban induláshoz szükséges licenc feltételeként szabta a szigorú gazdálkodást – ez túlnyomórészt adósságtörlesztés –, valamint hogy ennek teljesülését havonta ellenőrzi. A klub új vezetősége augusztus 18-án délig nyilatkozhat arról, hogy vállalja-e ezeket a feltételeket, azaz százszázalékosan még mindig nem menekült meg a Briancon.

„Ahogy én tudom, az utolsó határidővel nem lesz probléma, ez már csak formalitás. A keretünk szűkebb lesz, a mag megmaradt, de kellene még négy-öt játékos. Egyértelműen ez lesz a legnehezebb szezonja az egyesületnek, amióta komolyan működik, de legutóbb is leírtak minket, aztán kupagyőztesek lettünk. Persze ebben az idényben az ilyesmire kicsi az esély" – mondta a Briancon magyar légiósa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik