A negyedik soros „Mad Max” okozta a Philadelphia Flyers végzetét

Vágólapra másolva!
2008.05.12. 08:58
Ritkán megénekelt hőse lett a pennsylvaniai derbi második mérkőzésének: 2–2 után az utolsó harmadban a negyedik soros Max Talbot gólja döntötte el a találkozót, melyet végül a Penguins 4–2-re nyert meg a Philadelphia Flyers ellen. A Pens 2–0-ra vezet a párharcban, és 10–1-re javította idei playoff-mutatóját.
Gól utáni eksztázis: Hossa (középen), Malone és Crosby ünneplik a Pens találatát
Fotó: Reuters/David Denoma
Gól utáni eksztázis: Hossa (középen), Malone és Crosby ünneplik a Pens találatát
Gól utáni eksztázis: Hossa (középen), Malone és Crosby ünneplik a Pens találatát
Fotó: Reuters/David Denoma
Gól utáni eksztázis: Hossa (középen), Malone és Crosby ünneplik a Pens találatát

Sokért nem adná most valószínűleg a Philadelphia, ha Max Talbot nem gyógyul fel a főcsoport-elődöntő második mérkőzésére. A negyedik soros center ugyanis három meccset is kihagyott, miután a Rangers ellen nagyon „ellőtték a lábát”, visszatérését pedig sorsdöntő góllal ünnepelte.

Addig a sztárok vitték a prímet a két csapatban: Sidney Crosby és Marian Hossa találtak be emberelőnyből, de a Philly mindkétszer válaszolni tudott. Jeff Carter előnyből, Mike Richards emberhátrányból lőtt gólt, így a harmadik harmadra 2–2-vel korcsolyázhattak ki a csapatok.

Ekkor jött el a „Mad Max” becenévre hallgató Talbot nagy pillanata: Downie csúnya hibája után Roberts visszatette a korongot a kapu mögül, az érkező center pedig fonákkal betalált, megszerezve ezzel a győztes gólt.

„Eddig erről szól a playoff, a harmadik és a negyedik sorunk létfontosságú gólokat lő. Rengeteget tesznek hozzá a sikereinkhez” – dicsérte csapattársait Sidney Crosby.

Jordan Staal üres kapura még belőtte a negyediket, győzelmével a Pittsburgh pedig már 2–0-ra vezet. A Pens mutatója a rájátszásban egészen parádés: eddig az NHL történetében rajtuk kívül mindössze hét csapat kezdte 10–1-el a playoffot, és ebből öt gárda a Stanley Kupáig masírozott!

A mérkőzést percekre meg kellett állítani, miután Hal Gill brutális erejű lövése arcon találta a philadelphiai Brandon Coburnt. A védő szemét szerencsére elkerülte a bomba, de így is hatalmas seb keletkezett a fején a meglehetősen ijesztő incidens következtében.

A Flyersnek mindenképpen hoznia kell hazai mérkőzéseit, különben nagy bajba kerül, nem csoda, hogy egyik legjobbjuk, a kapus Martin Biron felhívta a figyelmet a következő meccs fontosságára.

„Ez majdnem olyan lesz, mint egy sorsdöntő hetedik meccs. Egész jól játszottunk, de tudunk jobban is. A kétségbeesés és az eltökéltség erőt ad majd nekünk” – mondta.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 4–2
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–0 a Penguinsnek
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik