A New Jersey Devils ismét alulmaradt a Montreallal szemben

Vágólapra másolva!
2008.03.12. 10:23
A Montreal Canadiens másfél hét alatt másodszor verte meg nagy riváilsát a New Jersey Devilst az NHL 153. játéknapján. Az eddig gyengélkedő Lightning gólzáporos meccsen verte az Islanderst, míg a bajnok Anaheim kikapott a Phoenixtől.
Joggal örülnek a hazaik, 10 napon belül másodszor verték a Devilst
Fotó: REUTERS/Shaun Best
Joggal örülnek a hazaik, 10 napon belül másodszor verték a Devilst
Joggal örülnek a hazaik, 10 napon belül másodszor verték a Devilst
Fotó: REUTERS/Shaun Best
Joggal örülnek a hazaik, 10 napon belül másodszor verték a Devilst
A Montrealon kívül senki nem szeret játszani a New Jerseyvel, hiszen Brent Sutter csapata 40 győzelmével a liga legeredményesebb együttesei közé tarozik. A Canadiens viszont kezdi megkedvelni a Devilst, ugyanis másfél hét alatt most már másodjára nyertek Andrej Koszticinék.

Bryan Smolinski az ötödik percben jutatta előnyhöz a hazaiakat Tom Kostopoulos passzából, majd még ugyanebben a harmadban Saku Koivu is betalált.

A hátralévő két harmadban egy-egy gól esett Maxim Lapierre és Michael Ryder révén. A Montreal 4–0-ás győzelme egyben azt is jelenti, hogy a két együttes helyet cserélt egymással a Keleti főcsoport élén.

A keleti tabellán elfoglalt helyezés szempontjából érdemes még megemlíteni az Ottawa és a csatáját. A 7. helyen álló vendég Bruins egy győzelemmel megközelíthette volna az ötödik Senatorst, de a három gólt szerző Dany Heatley remeklésének köszönhetően 4–1 arányban nyerni tudtak a hazaiak.

Az alapszakasz végéhez közeledvén kezd belejönni a játékba a Tampa Bay. Néhány napja csak hosszabbításban szenvedtek vereséget a Devilstől, most pedig nyolc gólt ütöttek az Islandersnek. Üröm az örömben, hogy így is utolsó a Lightning.

Nyugaton a táblázaton ötödik helyen álló bajnoki címvédő Anaheim Ducks idegenben kapott ki a Phoenix együttesétől. A Coyotes számára minden győzelem létfontosságú, ugyanis jelenleg csak a 10. helyen állnak, vagyis nincsenek rájátszást érő pozícióban.

NHL, ALAPSZAKASZ 153. JÁTÉKNAP

Eredmények
Atlanta Thrasers Colorado Avalanche 2–5
Toronto Maple Leafs Philadelphia Flyers 4–3
Montreal Canadiens New Jersey Devils 4–0
Ottawa Senators Boston Bruins 4–1
Tampa Bay Lightning New York Islanders 8–4
Detroit Red Wings Chicago Blackhawks 3–1
Nashville Predators San Jose Sharks 1–2
Edmonton Oilers St. Louis Blues 4–3
Phoenix Coyotes Anaheim Ducks 3–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik