A Toronto elleni sikerrel a Devils megőrizte első helyét Keleten

Vágólapra másolva!
2008.03.09. 09:57
A New Jersey Devils idegenben győzte le 2–1-re a Toronto Maple Leafs csapatát, így megtartotta első helyét a Keleti főcsoport táblázatán. A forduló másik nagy meccsén a Colorado Avalanche fogadta a Dallas Starst, a hazaiak izgalmas meccsen győztek 3–1-re.
Martin Brodeur 42 védéssel idényrekordot ért el az NHL-ben
Fotó: Reuters/Mike Cassese
Martin Brodeur 42 védéssel idényrekordot ért el az NHL-ben
Martin Brodeur 42 védéssel idényrekordot ért el az NHL-ben
Fotó: Reuters/Mike Cassese
Martin Brodeur 42 védéssel idényrekordot ért el az NHL-ben

A New Jersey Devils kapusa, Martin Brodeur 42 védéssel vette ki a részét csapata sikeréből, ezzel rekordot állított fel ebben az idényben. A Keleti főcsoport listavezetőjének másik hőse Zach Parise volt, csapata mindkét gólját ő szerezte, amivel a Devils 2–1-re tudott nyerni idegenben a Toronto Maple Leafs ellen.

„Nagy játék volt, megizzadtunk, nagyon jól játszott az ellenfél” – mondta Parise elismerően a Keleti főcsoportban csak 13. Torontóról.

A Nyugati főcsoportban második helyen álló Dallas Stars 3–1-re kapott ki az ugyanitt 7. helyet elfoglaló Colorado Avalanche otthonában. A hazaiak ezzel a sikerrel már hatodik egymást követő győzelmüket szerezték meg.

„Csak áltatjuk magunkat, ha azt gondoljuk, hogy a rájátszásban is úgy fogunk szerepelni, mint most. Ez jó időszak nekünk, megtanulhatjuk, hogy kell megnyerni ezeket a meccseket” – mondta szerényen a Dallas kapitánya, Brenden Morrow.

Két mérkőzésen is a hosszabbítás döntött, a Carolina Hurricanes a Buffalo Sabres ellen végzett 3–3-ra a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban a Carolina szerzett egy találatot.

A Florida Panthers az Atlanta Thrasherst fogadta, a rendes játékidő itt sem döntötte el a mérkőzést, a folytatásban a hazaiaknak sikerült betalálniuk, kialakítva a 3–2-es végeredményt.

NHL, ALAPSZAKASZ

150. JÁTÉKNAP
Boston Bruins Washington Capitals 2–1
Colorado Avalanche Dallas Stars 3–1
Los Angeles Kings Montreal Canadiens 2–5
Phoenix Coyotes Ottawa Senators 2–4
Toronto Maple Leafs New Jersey Devils 1–2
Philadelphia Flyers New York Islanders 4–1
Carolina Hurricanes Buffalo Sabres 4–3
Florida Panthers Atlanta Thrashers 3–2
Vancouver Canucks St. Louis Blues 4–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik