Ryan Carter két góljával nyert a bajnok Anaheim New Jerseyben

Vágólapra másolva!
2008.02.09. 07:55
Az első harmadban szerzett két Ryan Carter-gólnak köszönhetően hozta el a két pontot New Jerseyből az Anaheim Ducks csapata az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 119. játéknapján. Hosszabbítás után győzött a San Jose Sharks, szétlövésekkel gyűjtötte be a két pontot a Boston Bruins. A Hurricanes az élre került a Délkeleti divízióban.
Ryan Carter (jobbra, fehérben) karrierje első két gólját szerezte
Reuters
Ryan Carter (jobbra, fehérben) karrierje első két gólját szerezte
Ryan Carter (jobbra, fehérben) karrierje első két gólját szerezte
Reuters
Ryan Carter (jobbra, fehérben) karrierje első két gólját szerezte

Jól kezdett az Anaheim Ducks a New Jersey otthonában, hiszen az első harmad derekán Ryan Carter találatával megszerezték a vezetést. A huszonnégy éves centernek ez volt az első találata a ligában, és a másodikra sem kellett sokat várnia, ugyanis kevesebb, mint nyolc perc elteltével újra bevette Martin Brudeur kapuját.

A folytatásban fölényben játszott a Devils, és igaz a második felvonás hajrájához közeledve Jay Pandolfo szépített, azonban ez volt a hazaiak részéről az egyetlen alkalom, hogy túljártak Jonas Hiller eszén, aki harmincnégy védést mutatott be a meccs folyamán.

A bajnokhoz hasonlóan a Carolina is kétgólos előnyhöz jutott az első húsz percben. A Hurricanes előbb a negyedik percben Erik Cole találatával szerezte meg a vezetést, majd az első szünethez közeledve Andrew Ladd is mattolta Brent Johnsont.

A folytatásban elsősorban Cam Ward, a Carolina kapusa remekelt – harmincháromszor akadályozta meg a Capitalst a gólszerzésben. A hajrában a hazaiak még szépítettek, de az egyenlítésre már nem futotta az erejükből. A Hurricanes ezzel a két ponttal az élre került a Délkeleti divízióban.

Egy-egyes rendes játékidő után a hosszabbítás második percének végén Joe Thornton talált emberelőnyben a Columbus kapujába, amellyel a San Jose megszerezte a győzelmet hazai pályán. Mindenképpen említést érdemel Jevgenyij Nabokov is, a Sharks hálóőre, aki harmincegy kapuja felé tartó lövést hárított.

A rendes játékidő lejárta után 2-2 állt az eredményjelzőn a Buffalo-Boston összecsapáson. Mivel a hosszabbításban nem esett újabb gól, így jöhetett a szétlövés. A hazaiak közül hárman is hibáztak, míg Bruins csapatából Phil Kessel betalált, így a bostoniak győztesként hagyhatták el a Sabres otthonát.

ÉSZAK_AMERIKAI PROFI JÉGKORONG BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

119. JÁTÉKNAP
Washington Capitals Carolina Hurricanes 1-2
Buffalo Sabres Boston Bruins 2-3 – szétlövéssel
New Jersey Devils Anaheim Ducks 1-2
San Jose Sharks Columbus Blue Jackets 2-1 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik