Martin Brodeur megint nem kapott gólt, így most már egyedül uralkodik

Vágólapra másolva!
2007.12.01. 09:34
Meglepetésre simán, 5-1-re kikapott a Stanley-kupa címvédője, az Anaheim az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 56. játéknapján Edmontonban. New Jerseyben Martin Brodeur alapszakasz-mérkőzésen pályafutása 94. shuoutját érte el, amikor a Devils 4-0-ra verte a Montreal Canadienst. Pittsburgben Sidney Crosby két, Jevgenyij Malkin egy gólt ütött a Dallas elleni, 4-1-es győzelemmel zárult összecsapáson. Érdekesség, hogy minden meccsen hazai győzelem született.
Martin Brodeur (balra) itt az orosz Alekszandr Kovaljev védi a New Jersey–Montreal találkozó első harmadában
REUTERS/Ray Stubblebine
Martin Brodeur (balra) itt az orosz Alekszandr Kovaljev védi a New Jersey–Montreal találkozó első harmadában
Martin Brodeur (balra) itt az orosz Alekszandr Kovaljev védi a New Jersey–Montreal találkozó első harmadában
REUTERS/Ray Stubblebine
Martin Brodeur (balra) itt az orosz Alekszandr Kovaljev védi a New Jersey–Montreal találkozó első harmadában

Zach Parise három gólt szerzett, Martin Brodeur 27 lövést hárítva 94. alkalommal óvta meg kapuját a góltól alapszakasz-mérkőzésen, amikor a New Jersey 4-0-ra legyőzte a Montrealt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 56. játéknapján.

Parise karrierje első mesterhármasát szerezte, de benne volt a negyedik hazai találatban is, így négy ponttal zárta a találkozót.

A New Jersey sorozatban kilencedszer verte meg a Canadienst, ebben a szezonben pedig immáron hat bajnoki óta tart a győzelmi sorozata.

Brodeurnek az első harmadban volt sok dolga, ekkor 16 lövést kellett ártalmatlanítania, utána viszont viszonylag könnyebbé vált az élete.

A Montrealban született kanadai kapus öszességében – az alapszakaszt és a rájátszást is nézve – 116 mérkőzésen nem kapott gólt, ami új rekord az NHL történetében. Eddih Terry Sawchukkal párban tartotta a csúcsot ebben a speciális összevetésben.

Brodeur az alapszakaszbeli shuoutokat tekintve utolérte a második helyen álló George Heinsworthöt.

A meccs további érdekessége, hogy Jay Pandolfo, a Devils jobbszélsője sérülés miatt négy év után először nem lépett pályára.

Pittsburghben Sidney Crosby szezonbeli 13. és 14. gólját ütötte, nagy részt vállalva a Penguins 4-1-es győzelméből a Dallas ellen.

A hazaiak utolsó találatát az orosz Jevgenyij Malkin szerezte.

Carolinában Rod Brind'Amour, a Hurricanes és Alekszandr Ovecskin, a vendég Washington játékosa is két-két gólt ért el, az összecsapást pedig a raleighi együttes nyerte 4-3-ra.

A Minnesota–St. Louis találkozón 2-2-vel ért véget a rendes játékidő, a hosszabbítás 3. percében a trencsényi születésű Marian Gaborik szerezte meg a Wild győzelmét jelentő gólt.

A címvédő Anahaimnek nem ment a játék Edmontonban, ki is kapott a kaliforniai együttes 5-1-re.

Az első harmad még 1-1-gyel ért véget, de aztán a kiegyenlített második húsz perc utolsó 40 másodpercében az Oilers kétszer is bevette Jean-Sebastien Giguere kapuját (1-1).

A záró periódusban a Ducks mindössze egyszer (!) lőtt kapura, a kanadai gárda pedig további két találattal simán besöpörte a két bajnoki pontot.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, AZ 56. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
New Jersey Devils–Montreal Canadiens 4-0
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 4-3
Pittsburgh Penguins–Dallas Stars 4-1
Minnesota Wild–St. Louis Blues 3-2 (hossz. után)
Chicago Blackhawks–Phoenix Coyotes 6-1
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 5-1
San Jose Sharks–Colorado Avalanche 3-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik