Ligue 1: kikezdte a publikum, a Lyon kölcsönadta egy riválisnak

Vágólapra másolva!
2023.01.26. 17:05
null
Karl Toko Ekambi (jobbra) lyoni dresszben a Rennes ellen (Fotó: AFP)
A Lyon az idény végéig kölcsönadta kameruni válogatott labdarúgóját, Karl Toko Ekambit a szintén francia élvonalbeli Rennes-nek – az ügyletet csütörtökön mindkét klub megerősítette a hivatalos felületein.

 

A párizsi születésű Karl Toko Ekambi 2020 januárjában igazolt a Villarrealból a Lyonba, abban a fél idényben két gólt szerzett, a következő két teljes bajnoki kiírásban 14, majd 12 gól került a neve mellé.

A mostani bajnokságban 19 mérkőzésen négyszer talált a kapuba, nincs igazán jó formában, a közönség is ellene fordult, így az OL-nek voltaképpen kapóra jött a Rennes ajánlata.

A bretonok – akik Martin Terrier súlyos sérülése miatt mindenképpen erősíteni akartak csatárfronton – sajtóhírek szerint 1.5 millió euró kölcsöndíjat fizetnek, a bónuszok révén további egymillió ütheti a lyoniak markát. A játékos fizetését is a Rennes állja, vásárlási opció ugyanakkor nincs a szerződésben.

A Rennes 37 ponttal az ötödik, a Lyon 25-tel a kilencedik helyen áll 19 forduló után.

A 30 éves Toko Ekambi 54-szeres válogatott, 12 gólt szerzett kameruni színekben, részt vett a 2022-es világbajnokságon is, ahová ő „lőtte ki” a csapatot az Algéria elleni döntő selejtezőn szerzett góljával.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik