Francia Kupa: kiesett a Monaco, emberhátrányban nyert a Marseille

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 17:39
null
Alexis Sánchez szerzett vezetést, a Marseille tíz emberrel is továbbment (Fotó: AFP)
Kiharcolta helyét a legjobb 32 között az Olympique Lyon, a Lens és az Olympique Marseille is a Francia Kupában – utóbbi csaknem 80 percet emberhátrányban futballozott. Tizenegyespárbajban esett ki a Monaco, de hatalmas meglepetésre búcsúzott a sorozattól a Clermont is, amely hatodosztályú ellenféllel szemben maradt alul.

A Lyon a gól nélküli első félidőt követően a fiatal csatár, Bradley Barcola révén jutott vezetéshez a fordulást követően, amire a másodosztályú Metz szinte azonnal válaszolt is: Ablie Jallow a 64. percben egalizált. Az élvonalbeliek továbbjutásához végül Fali Candé öngólja kellett a hajrában.

Már a 15. percben kiállították Eric Baillyt, így a Marseille a negyedosztályú Hyeres otthonában emberhátrányban játszott a meccs nagy részében. Igor Tudor gárdája ennek ellenére viszonylag könnyedén jutott tovább, méghozzá Alexis Sánchez és Bamba Dieng góljával.

Csereembereinek köszönheti továbbjutását a Lens: a Ligue 1-idény meglepetéscsapata sokáig szenvedett az ötödosztályú Linas-Montlhéry ellen, majd a padról beszálló Seko Fofana és Florian Sotoca hozta a kötelezőt az együttesének.

Szintén a hajrában vívta ki a továbbjutást a Brest, amely Pierre Lees-Melou és Axel Camblan találatával ejtette ki a harmadosztályú Avranches-t.

Nem kis bravúrt hajtott végre a hatodosztályú Strasbourg Koenigshoffen, amely gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúztatta az élvonalbeli Clermont együttesét.

Nem a Clermont a játéknap egyetlen élvonalbeli kiesője, hiszen a Nice is kikapott idegenben, méghozzá a harmadik ligában szereplő Le Puy-en-Velay ellen. A találkozó egyetlen gólját Mohamed Ben Fredzs jegyezte a 3. percben.


Simán legyőzte ötödosztályú ellenfelét, a Virois-t, így ott lesz a legjobb 32 csapat között a Nantes.

Csúnyán megégett a Monaco, amely hazai pályán, kétgólos előnyt leadva esett ki a kupából, méghozzá tizenegyesekkel. A hercegségbeliek 2–2-es eredménnyel vágtak neki a szétlövésnek, amelyben Alekszandr Golovin és Soungoutou Magassa is hibázott, a másodosztályú Rodez pedig bravúrral továbbjutott.

A két élvonalbeli gárda összecsapásából a Rennes jött ki jobban, amely idegenben 2–1-re legyőzte a Bordeaux-t. A találkozón a vendégek törték meg a jeget Benjamin Bourigeaud góljával, amire Josh Maja válaszolt még a szünet előtt. A második játékrészben Jérémy Doku döntött, ráadásul a hazaiak az utolsó fél órában tíz emberrel futballoztak – Malcom Bokele kapott piros lapot.

FRANCIA KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
AZ ELSŐ OSZTÁLYÚ CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI
Bordeaux–Rennes 1–2
Le Puy-en-Velay (III.)–Nice 1–0
Monaco–Rodez (II.) 2–2 – 11-esekkel 4–5
Virois (V.)–Nantes 0–2
Avranches (III.)–Brest 0–2
Hyeres (IV.)–Marseille 0–2
Linas-Montlhéry (V.)–Lens 0–2
Lyon–Metz (II.) 2–1
Strasbourg Koenigshoffen (VI.)–Clermont 0–0 –11-esekkel 4–3

Korábban
Pau (II.)–Montpellier 2–1
Strasbourg–Angers 0–0 – 11-esekkel 4–5
Chateauroux (III.)–Paris Saint-Germain 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik