nemzetisport.hu 2016.06.11 23:45 Frissítve: 2016.06.12 08:58

Eb 2016: Joe Hart szerint egy rugólábú ember szúrt ki velük

Roy Hodgson szövetségi kapitány szerint Anglia megnyert meccsen bukott el két pontot Oroszország ellen (1–1) a labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján, és hasonlóképp éreznek az angol válogatott játékosai is.

Roy Hodgson egyelőre nem tud örülni az egy pontnak (Fotó: Reuters)

 

AZ NSO AJÁNLJA
Tovább tart az angol átok – statisztikák 

„Az egész mérkőzésen jól játszottunk, nagy csalódás, hogy döntetlen lett a vége – mondta az angolok gólszerzője, Eric Dier az ITV-nek. – Nem írhatjuk a történteket a tapasztalatlanság számlájára, egyszerűen nem megfelelően hoztuk le a meccs végét. De nem kaptunk ki, tekintsük ezt pozitívumnak, és erre alapozva rázzuk fel magunkat! Nagyon magas színvonalú meccs volt, a válogatottban talán még nem is játszottam ilyet. Szerintem mindent jól csináltunk, leszámítva a végét. Túl kell lépnünk a történteken.”

„Jó teljesítményt nyújtottunk, de az a helyzet, hogy egy ilyen tornán a jó teljesítmény valójában egyenlő a győzelemmel – lamentált Joe Hart, az angolok kapusa. – El kell ismerni, az oroszok képesek voltak a meccsben maradni. A végén kivédekeztük a szögletet, de az oroszok valósággal elözönlötték a tizenhatost, annak a srácnak pedig, aki a gólt fejelte (Vaszilij Berezuckij – A szerk.), bizonyára rugók vannak a lábában… De azért nem nehéz ebben a meccsben pozitívumokat is találni, olyasmit, amire lehet építkezni. Meg is tesszük. Ja, és egy gondolat a szurkolókról: a bőrünkön éreztük a szeretetüket.”

„Keserű csalódás egy perccel a vége előtt gólt kapni – folytatta hasonló hangnemben Roy Hodgson szövetségi kapitány. – A második félidő első tizenöt percének zavaros játékát leszámítva teljes mértékben uraltuk a meccset, balszerencse, hogy nem tudtunk szerezni még egy gólt. De boldog lettem volna az egy–nullával is. Nem egy égbekiáltóan nagy hibából kaptuk a gólt, de akárhogyan is, a győzelemből döntetlen lett. Amelyet ráadásul vereségként élünk meg, mert egy uralt meccsen karnyújtásnyira voltunk attól, hogy ünnepelni kezdhessünk.”

„A játékosaim a végén is nagyon akartak, és olyan szorult helyzetben egyenlítettek, amilyenben nagyon nehéz – dicsérte meg tanítványait Leonyid Szluckij, az oroszok szövetségi kapitánya. – Az utolsó pillanatig küzdöttek, és visszahozták a sírból a meccset. Az angolok fölényben játszottak, ez igaz, csakhogy többnyire képesek voltunk semlegesíteni nagyon veszélyes támadóikat. A mezőny egyik leggyorsabb csapatával néztünk farkasszemet, és azt hiszem, amennyit a középpályán dolgoztunk, annál többre ez a csapat ma nem is lett volna képes. A stadion körüli helyzet? Nem szeretném kommentálni, mert nem tudom pontosan, mi és miért történt, de az biztos, hogy a futball kísérőjelenségei között vannak aggasztóak.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ANGLIA–OROSZORSZÁG 1–1 (0–0)
Marseille,
Stade Vélodrome, 62 343 néző. V: Rizzoli (olasz)
ANGLIA:
Hart – Walker, G. Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (Wilshere, 78.) – Lallana, Kane, Sterling (Milner, 87.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
OROSZORSZÁG: Akinfejev – Szmolnyikov, Ignasevics, V. Berezuckij,  Scsennyikov – Neustädter (Glusakov, 80.), Golovin (Sirokov, 77.) – Szmolov (Mamajev, 85.), Satov, Kokorin – Dzjuba. Szövetségi kapitány: Leonyid Szluckij
G: Dier (73.), ill. V. Berezuckij (92.)

KORÁBBAN
WALES–SZLOVÁKIA 2–1

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

 

 

2016.11.09 17:01:36

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Fizessen elő a Nemzeti Sportra negyedévre, és ajándékba megkapja az Eb-kötetet!

2016.07.15 19:46:45

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Leesett az állunk néhányszor, miközben végigpörgettük olvasóink nyitómeccs előtti megérzéseit.

2016.07.12 18:07:47

Foci Eb 2016 Kovács Kristóf (MINDSET PSZICHOLÓGIA)

A sérült sportolót kevésbé érdeklik a mindennapos dolgok, csökken az önszabályozás és az érzelmi kontroll.

2016.07.11 13:26:18

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

A portugálok legjobbja a kapus volt a fináléban • A francia csatárok kevésszer voltak megjátszhatóak.

2016.07.11 09:30:30

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

CÍMLAPOK. „Túl kegyetlen” • „Ez nem a mi napunk volt” • CR nélkül is megkapta a „glóriát” Portugália.