Vb 2022: visszaszólt a döntő játékvezetője a franciáknak

Vágólapra másolva!
2022.12.24. 15:40
null
Marciniak és a fotó a telefonján (Fotó: twitter.com)
Már közel egy hete véget ért a 22. labdarúgó-világbajnokság, s mint ismert a katari torna döntőjét Argentína tizenegyesekkel nyerte Franciaország ellen. A találkozót követően a franciák élesen támadták a mérkőzés lengyel játékvezetőjét teljesítménye miatt, ám Szymon Marciniak válaszolt a kritikákra.

Argentínában lassan elcsitulnak az ország harmadik világbajnoki címét követő ünneplések hullámai, míg a franciák elsősorban a lengyel Szymon Marciniak játékvezető teljesítményében látják a vb-döntő elvesztésének legfőbb okát.

A francia közvélekedés szerint a bíró egyértelműen hibázott, amikor nem vonta vissza Lionel Messi második gólját, amikor az argentin cserejátékosok közül többen is a pályára rohantak örömükben, mielőtt a labda a hálóba került volna.

A lengyel játékvezető pénteken sajtótájékoztatót tartott, ahol válaszolt is a felvetésre, mondván, a két csere pályára lépése nem befolyásolt az ég világon semmit. Ezt követően elővette a telefonját, és mutatott egy képet, amin Mpabbé góljánál az látható, hogy hét cserejátékos is a pályán tartózkodik.

„Erről a fotóról valahogy elfelejtkeznek a franciák. Itt látható, hogy hét cserejátékosuk is a pályán van, miközben Mbappé éppen gólt lő” – magyarázta Marciniak a telefonján mutatva az ominózus jelenetet.

Az nem világos, hogy Mbappé melyik góljára gondolt a lengyel bíró, ám az egészen biztos, hogy a FIFA játékvezetői bizottságának elnöke, – vagyis a vb alatt a közvetlen főnöke – Pierluigi Collina védelmébe vette Marciniakot.

„Gyakorlatilag jobb teljesítményt nyújtott, mint amire a technológia képes. Elképesztően precíz és helyes döntéseket hozott meg a pályán, gyakorlatilag azonnal, és erre a segítői a VAR-szobából csak ráerősíteni tudtak a későbbiekben” – idézte Collinát a Marca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik