Vb 2022: tömeg és ujjongás fogadta a horvát válogatottat Zágrábban – képek

Vágólapra másolva!
2022.12.18. 20:07
null
A tömeg miatt a válogatottat szállító autóbusz csak lassan tudott haladni, a mindössze 22 kilométer hosszú utat másfél óra alatt tette meg (Fotó: Imago Images)
Tömeg és örömujjongás fogadta a horvát labdarúgó-válogatottat vasárnap Zágrábban: tízezrek éljenezték a világbajnoki bronzérmes csapatot a főtéren és az utcákon. Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette.

 

A repülőgép 17 óra után szállt le a horvát fővárosban a tűzoltók vízágyúiból rajzolt diadalívek közepette.

A válogatott futballisták bronzérmükkel a nyakukban szálltak ki a repülőgépből, ahol Nikolina Brnjac idegenforgalmi és sportminiszter, Tomislav Tomasevic, Zágráb polgármestere és Kresimir Ackar, Velika Gorica polgármestere fogadta őket.

A játékosokat a Franjo Tudjman repülőtérről busszal szállították a Jellasics térre, az oda vezető útvonalon ezrek sorakoztak fel, hogy üdvözöljék a nemzeti csapatot. Eközben több tízezren már a főtéren várták őket.

Bár a rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy ne használjanak pirotechnikai eszközöket, a fáklyák még a játékosok megérkezése előtt vörösbe öltözötték az eget.

A tömeg miatt a válogatottat szállító autóbusz csak lassan tudott haladni. A mindössze 22 kilométer hosszú utat másfél óra alatt tette meg.

Több ezren fogadták a horvátokat a Jellasics téren (Fotó: Imago Images)
Több ezren fogadták a horvátokat a Jellasics téren (Fotó: Imago Images)

A hivatalos program 16 órakor kezdődött. Ez idő alatt számos hazai előadó szórakoztatta az embereket, a tér pedig már délután két órakor megtelt várakozókkal.

Az ünneplés késő éjszakába nyúlhat, az egész városban megbénult a forgalom.

Négy évvel ezelőtt félmillió ember várta az akkor ezüstérmes horvát csapatot Zágrábban, Horvátország történetében addig még soha nem volt hasonló tömeges megmozdulás.

A horvát labdarúgó-válogatott az ország függetlensége óta hat világbajnoki tornán szerepelt és háromszor ért el dobogós helyezést.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
BRONZMÉRKŐZÉS
HORVÁTORSZÁG–MAROKKÓ 2–1 (2–1)
Al-Rajjan,
Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 137 néző. Vezette: al-Dzsasszim (katari)
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 90+5.) – Livaja (B. Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
MAROKKÓ:
Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a szünetben), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
Gólszerző:
Gvardiol (7.), Orsic (42.), ill. Dari (9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik