Vb 2022: Messi megbánta, amit Weghorstnak mondott

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 12:12
null
Lionel Messi megbánta viselkedését (Fotó: Getty Images)
Az argentin labdarúgó-válogatottal pályafutása csúcsaként decemberben világbajnok Lionel Messi már megbánta azokat a cselekedeteket és kijelentéseket, amelyeket tett és mondott a katari torna hollandokkal szemben tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntős mérkőzése után.

 

A hétszeres aranylabdás világsztár a vb-diadal óta először adott interjút, és a Buenos Aires-i Urbana Play rádióban beszélt arról, hogy mit mutatott Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának, valamint a rivális csatárát, Wout Weghorstot inzultáló kijelentéséről is.

„Nem örülök annak, amit tettem, és ami utána történt” – mondta Messi.– Ezek a pillanatok rengeteg feszültséggel és idegeskedéssel járnak, minden nagyon gyorsan történik és az emberek különbözőképpen reagálnak. Semmi nem volt eltervezve, egyszerűen csak megtörténtek a dolgok.”

Az argentin–holland negyeddöntő előtt Van Gaal azt nyilatkozta, hogy az ő játékosai jobban felkészültek a tizenegyespárbajra, mint az ellenfél, valamint arra emlékeztetett mindenkit, hogy Messi „labdához sem ért” a két együttes 2014-es vb-n vívott elődöntőjében, melyet szintén a dél-amerikai csapat nyert meg tizenegyesekkel. Messi most azt mondta, hogy válogatott társai a meccs előtt tudatták vele, mit nyilatkozott Van Gaal, de csak azért tették, hogy feltüzeljék őt az összecsapás előtt. A 73. percben, büntetőből szerzett találata után Messi úgy ünnepelt, hogy Van Gaal elé állt, kezeit pedig a füle mögé tette, ezzel a gesztussal számon kérve a rivális kapitányt a nyilatkozatáért.

A mérkőzés mindkét csapat játékosaiból komoly indulatokat váltott ki, vb-rekordnak számító 17 sárga lapot mutatott fel a játékvezető, egyet Messi is kapott vitatkozásért.

A hollandok Weghorstot csereként küldték pályára, ő a rendes játékidő hosszabbításában két gólt is szerzett, ezzel az európai együttes ledolgozta a kétgólos hátrányát és kiharcolta a hosszabbítást. A támadó a pályán többször is összetűzésbe keveredett Messivel, aki a lefújás utáni interjú közben „bolondnak” titulálta Weghorstot.

„Sok minden történt vele szemben a meccsen, feszültséggel teli pillanatok voltak, aztán így reagáltam. Nem ezt a képet akarom magamról meghagyni az utókornak, de ilyesmi előfordul” – jelentette ki a Paris Saint-Germain 35 éves sztárja.

Messi úgy értékelte, hogy a vb-n Argentína általában jobb teljesítményt nyújtott, mint a riválisai, a torna legnehezebb mérkőzése pedig szerinte a Mexikó elleni csoportmeccs volt a számukra.

„Az volt a legrosszabb találkozónk, hiszen ott mindenképpen nyernünk kellett ahhoz, hogy egyáltalán versenyben maradhassunk” – utalt Messi arra, hogy az argentinok a szaúdiaktól elszenvedett 2–1-es vereséggel rajtoltak Katarban.

A támadó elárulta, egyszer sem nézte még vissza felvételről a franciákkal szemben megnyert döntőt, de elmondta, a győzelem napja óta minden megváltozott az életében. Hozzátette, sajnálja, hogy Diego Maradona nem élhette meg a vb-diadalt, amelyet Argentína 1986 után aratott ismét.

„Nagyon jó lett volna, ha ő adja át nekem a trófeát, vagy legalább személyesen láthatja Argentínát világbajnokként, hiszen nagyon szerette a nemzeti csapatot” – mondta Messi. Hozzátette:– Szerencsére mindaz, amiről olyan sokat álmodtunk, valóra vált, én magam is nagyon akartam ezt a pályafutásom során, és végül sikerült.”

Arra a kérdésre, hogy mit üzenne gyermekkori énjének, Messi így válaszolt: „Olyan rendkívüli dolgok várnak rád, amelyeket el sem tudsz képzelni. Az út gyönyörű lesz, benne nehéz pillanatokkal, amelyeket le kell majd küzdened, de az álmaidat soha ne add fel, mert végül elnyered a vágyott jutalmadat. A filmed happy enddel ér majd véget.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik