Vb 2022: De Bruyne, Lukaku, Hazard – megvan a belgák kerete!

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.10. 12:33
null
Kevin de Bruynéék az F-csoportban Horvátországgal, Kanadával és Marokkóval küzdenek meg (Fotó: Getty Images)
Roberto Martínez szövetségi kapitány kihirdette a belga labdarúgó-válogatott katari világbajnokságra készülő 26 fős keretét. Kiderült, hogy Bryan Heynen, Alexis Saelemaekers, Dodi Lukebakio és Jason Denayer tartalékként bízhat a szereplésben.


A története 14. világbajnokságára készülő belga válogatott eddigi legjobb eredményét a négy évvel ezelőtti oroszországi tornán érte el, amelyen bronzérmet szerzett. Ezt megelőzően egyszer, az 1986-os mexikói vb-n jutott az elődöntőbe, azon a tornán végül a negyedik helyen zárt. Eddig összesen nyolcszor játszhatott egyenes kieséses szakaszban. Katarban, a F-csoportban Horvátországgal, Kanadával és Marokkóval küzd meg a nyolcaddöntőért.

Nem volt biztos, hogy az Inter csatára, Romelu Lukaku részt vehet a tornán, hiszen a mostani idényben combsérülése miatt mindössze négy mérkőzésen lépett pályára – október végén a Viktoria Plzen elleni BL-meccsen góllal tért vissza, majd a Sampdoria elleni bajnokin 23 percet játszott, s ezután kiderült, ismét megsérült.

„Romelu nincs tökéletes állapotban, ez egyértelmű, de az elmúlt három nap nagyon pozitív volt. Minden másodpercet megadunk neki, hogy megfelelő formába lendüljön. Jelenleg úgy számolunk, hogy a csoportkörben legalább egyszer bevethetjük” – idézte Roberto Martínez szövetségi kapitányt a Reuters.

A szakember arról is tájékoztatást adott, hogy Bryan Heynen, Alexis Saelemaekers, Dodi Lukebakio és Jason Denayer a tartalék, ha a nevezettek közül valaki mégsem lenne alkalmas a játékra, akkor a november 23-i, Kanada elleni nyitó mérkőzés előtt 24 órával bármelyiküket nevezheti a 26 fős keretbe.


A belgák a vb-keretről szóló rövid videót is közzétettek a Twitteren:

A BELGA VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Thibaut Courtois
(Real Madrid – Spanyolország), Simon Mignolet (FC Bruges), Koen Casteels (Wolfsburg – Németország)
VÉDŐK: Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Leander Dendoncker, Zeno Debast, Arthur Theate, Wout Faes
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Hans Vanaken (Anderlecht), Axel Witsel (Atlético Madrid – Spanyolország), Youri Tielemans (Leicester City – Anglia), Amadou Onana (Everton – Anglia), Kevin de Bruyne (Manchester City – Anglia), Yannick Carrasco (Yannick Carrasco – Atlético Madrid), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund – Németország), Timothy Castagne (Leicester City – Anglia), Thomas Meunier (Borussia Dortmund – Németország)
TÁMADÓK: Romelu Lukaku (Internazionale – Olaszország), Michy Batshuayi (Fenerbahce – Törökország), Lois Openda (Lens – Franciaország), Charles de Ketelaere (AC Milan – Olaszország), Eden Hazard (Real Madrid – Spanyolország), Jérémy Doku (Rennes), Dries Mertens (Galatasaray – Törökország), Leandro Trossard (Brighton – Anglia)
Szövetségi kapitány: Roberto Martínez

F-CSOPORT
November 23., 11.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Marokkó–Horvátország x–x
November 23., 20.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Belgium–Kanada x–x
November 27., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Belgium–Marokkó x–x
November 27., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Horvátország–Kanada x–x
December 1., 16.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Horvátország–Belgium x–x
December 1., 16.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Kanada–Marokkó x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik