Ő. B. P.
2022.11.19 23:14

Gianni Infantino megosztó véleménye; Sallai Roland lesz a válogatott csatára a görögök ellen

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Vasárnap kezdődik Katarban a 22. labdarúgó-világbajnokság. Helyszíni tudósítónk, Csillag Péter dohai riportjában arról ír: „Néma városba érkeztem az éjszaka közepén, a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren lézengő kései utasok, utolsó kuncsaftjukra leső taxisok, bezárva ásítozó üzletek furcsa üresség érzetét keltették, miközben a varázslatos csomagolás, a futball ihlette reklámok, a vendégeket köszöntő neonfeliratok ünnep előtti állapotról tanúskodtak. Valami elkezdődik a katari eseménnyel, ami több, mint a labdarúgó-világbajnokság, talán már régen el is kezdődött. Csönd van, sűrű csönd.” Gianni Infantino FIFA-elnök mondatai Bodnár Zalánt ihlették meg, jegyzetében így fogalmaz: „Eljutottunk arra a pontra, hogy most már a FIFA-nak meg kell ennie, amit főzött, de erőlködései olyan étteremvezetőre emlékeztetnek, aki egyszerre ócsárolja a saját szakácsát és a vendég rossz ízlését…”

• Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján elmondta, segítségére lesz a csapatnak a 109. válogatottságára készülő, s egyben búcsúzó Dzsudzsák Balázs, s azt is: a csatár Sallai Roland lesz.

• Interjút közlünk Madaras Norberttel, a vízilabda-szövetség új elnökével. A kétszeres olimpiai bajnok Lakner Gábornak többek között elmondta: „Talán még nem is volt ilyen a sportágunkban, de meg kell határoznunk, hogy hol vagyunk most, és hová szeretnénk eljutni.”

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.