Gianni Infantino megosztó véleménye; Sallai Roland lesz a válogatott csatára a görögök ellen

B. P.B. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 23:14
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• Vasárnap kezdődik Katarban a 22. labdarúgó-világbajnokság. Helyszíni tudósítónk, Csillag Péter dohai riportjában arról ír: „Néma városba érkeztem az éjszaka közepén, a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren lézengő kései utasok, utolsó kuncsaftjukra leső taxisok, bezárva ásítozó üzletek furcsa üresség érzetét keltették, miközben a varázslatos csomagolás, a futball ihlette reklámok, a vendégeket köszöntő neonfeliratok ünnep előtti állapotról tanúskodtak. Valami elkezdődik a katari eseménnyel, ami több, mint a labdarúgó-világbajnokság, talán már régen el is kezdődött. Csönd van, sűrű csönd.” Gianni Infantino FIFA-elnök mondatai Bodnár Zalánt ihlették meg, jegyzetében így fogalmaz: „Eljutottunk arra a pontra, hogy most már a FIFA-nak meg kell ennie, amit főzött, de erőlködései olyan étteremvezetőre emlékeztetnek, aki egyszerre ócsárolja a saját szakácsát és a vendég rossz ízlését…”
• Vasárnap kezdődik Katarban a 22. labdarúgó-világbajnokság.
Helyszíni tudósítónk, Csillag Péter dohai riportjában arról ír: „Néma városba érkeztem az éjszaka közepén, a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren lézengő kései utasok, utolsó kuncsaftjukra leső taxisok, bezárva ásítozó üzletek furcsa üresség érzetét keltették, miközben a varázslatos csomagolás, a futball ihlette reklámok, a vendégeket köszöntő neonfeliratok ünnep előtti állapotról tanúskodtak. Valami elkezdődik a katari eseménnyel, ami több, mint a labdarúgó-világbajnokság, talán már régen el is kezdődött. Csönd van, sűrű csönd.” Gianni Infantino FIFA-elnök mondatai Bodnár Zalánt ihlették meg, jegyzetében így fogalmaz: „Eljutottunk arra a pontra, hogy most már a FIFA-nak meg kell ennie, amit főzött, de erőlködései olyan étteremvezetőre emlékeztetnek, aki egyszerre ócsárolja a saját szakácsát és a vendég rossz ízlését…”

• Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján elmondta, segítségére lesz a csapatnak a 109. válogatottságára készülő, s egyben búcsúzó Dzsudzsák Balázs, s azt is: a csatár Sallai Roland lesz.

• Interjút közlünk Madaras Norberttel, a vízilabda-szövetség új elnökével. A kétszeres olimpiai bajnok Lakner Gábornak többek között elmondta: „Talán még nem is volt ilyen a sportágunkban, de meg kell határoznunk, hogy hol vagyunk most, és hová szeretnénk eljutni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik