Vb 2018: Cavani reméli, hogy a sérülése nem súlyos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 23:13
null
Uruguayi boldogság (Fotó: AFP)
Boldog uruguayiak, szomorú portugálok – íme, néhány nyilatkozat a dél-amerikai válogatott 2–1-es győzelmével végződő szombat esti labdarúgó-világbajnoki nyolcaddöntőről.

 

„Nagyon fel vagyok dobva, nincsenek szavak, hogy kifejezzem, mennyire – mondta a lefújás utáni gyorsinterjújában a két gólt szerző, a meccs emberének megválasztott Edinson Cavani. Boldog vagyok, boldog, nagyon boldog…! Szeretném látni, mi zajlik most odahaza... Gyerünk, szőjük tovább az álmunkat!”

Cavanit természetesen a cserébe torkolló sérüléséről is kérdezték: „A bal vádlimban éreztem fájdalmat, sajnos nem tudtam folytatni a játékot. Remélem, az orvosi vizsgálatok semmi súlyosat nem tárnak fel…”

„Egyelőre nem világos, mennyire súlyos Cavani sérülése – reagált ugyanebben a témában Óscar Tabárez, az uruguayiak szövetségi kapitánya. – De mi hagyományosan a közösség jelentette erőnkre támaszkodunk. A portugálok ellen is ez volt a döntő faktor. Kevesebbet volt nálunk a labda, mint szerettük volna, sokszor a saját térfelünkre szorultunk, azonban boldoggá tesz, hogy a mentális feladványt így is tökéletesen megoldottuk. Nagyon nehéz ellenfél vár ránk, láthattuk, hogy a franciák két kivételes támadójával, Griezmann-nal és Mbappéval mennyit kínlódnak a riválisok védői. Mindent meg fogunk tenni a siker érdekében, már csak azért is, mert azért jöttünk, hogy hét mérkőzést játsszunk. Majd meglátjuk, hogy alakul…”

„Talán többet érdemeltünk volna a mai játékunk alapján, de el kell fogadnunk a vereséget, apróságokon múlt. Ilyen a futball – tárta szét a karját portugál részről Bernardo Silva.Ezen a szinten a legkisebb hiba is súlyos következményekkel járhat. Belülről úgy éreztem, kézben tartjuk a mérkőzést, csakhogy ők remekül kontráznak, ezt mindenki tudja róluk. Természetesen roppant szomorúak vagyunk, ám ettől még kalapot kell emelnünk Uruguay előtt, jó csapata van, amely egy jó meccset nyert meg.”

„Az első kötelesség a gratuláció – értékelt Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya. – Tudtuk, hogy odahaza tele vannak a terek, mindenki szorít a győzelmünkért, éreztük is a szeretetet, ezért különösen szomorú, hogy nem tudtuk eredménnyel viszonozni. Úgy érzem, jól teljesítettünk, különösen a második félidőben volt ott az akarat, mindent megtettünk, hogy gólokat szerezzünk. De persze én is jobban szeretem a csúnya győzelmeket, mint a nehezen értelmezhető erkölcsi győzelmeket…”

S vajon Cristiano Ronaldo a jövőben is marad a válogatottban?

„Még nagyon sok mindent adhat a labdarúgásnak, remélem, marad, és segít a fiatal játékosaink további fejlődésében. Nagyon sok a fiatal a válogatottunkban, és mindannyian azt szeretnénk, hogy Cristiano köztünk maradjon.”

Természetesen a Real Madrid sztárját is megkérdezték a válogatottbeli sorsáról: „Nem most van itt az ideje, hogy a játékosok és edzők jövőjéről beszéljünk” – válaszolta Cristiano Ronaldo arra a kérdésre, hogy látjuk-e még a válogatottban.

EMLÉKEZTETŐ

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ

URUGUAYPORTUGÁLIA 2–1

Szocsi, Fist Stadion.44287 néző. Vezette: Carlos Arturo Ramos (mexikói)
Uruguay:
Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín, Laxalt – Nández (C. Sánchez, 85.), Torreira, Vecino, Bentancur (C. Rodríguez, 63.) – L. Suárez, Cavani (Stuani, 74.). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Portugália: Rui Patrício – R. Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (Quaresma, 65.), Joao Mário (Manuel Fernandes, 85.) – Guedes (André Silva, 74.), C. Ronaldo.Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: Cavani ( 7., 62.), ill. Pepe (55.)
Sárga lap: C. Ronaldo (93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik