Megint kiszakad a gólzsák a világbajnokság bronzmeccsén?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.11. 10:20
Mindössze két mérkőzés maradt a 2014-es labdarúgó-világbajnokságból, szombaton a bronzmérkőzést, vasárnap este a finálét rendezik. Vajon hány gólt láthatunk még? (x)

A statisztikák és az észérvek is azt sugallják, hogy a döntő helyett a harmadik helyért zajló összecsapástól várhatjuk el inkább a gólokat, hiszen a házigazda brazilok és a hollandok mérkőzését kevésbé fogja szétnyomni a teher.

A világbajnokság ezen szakaszáig 167 gólt láthattunk, ami meccsenként 2.69-es gólátlagot jelent. A finalista Németország ebből 17-et vállalt, ezzel természetesen Joachim Löw együttese a legtermékenyebb válogatott a 2014-es tornán. A szintén döntős Argentína feleannyival, nyolc szerzett találattal jutott el a legfontosabb mérkőzésig.

Ha visszatekintünk az elmúlt évek világbajnokságaira, kiderül, hogy a vb-k bronzmeccsei hagyományosan sok gólt hoznak, míg a döntők jóval kevesebbet. A legutóbbi négy világbajnokságon csak 1998-ban egyezett meg a két utolsó összecsapás gólszáma (3-3), de összesítésben 1998 és 2010 között a döntőkben 8 (átlagban 2.00), a bronzmeccseken viszont 17 (átlagban 4.25) találat született.a házigazda brazilok és a hollandok mérkőzését kevésbé fogja szétnyomni a teher.

A világbajnokság ezen szakaszáig 167 gólt láthattunk, ami meccsenként 2.69-es gólátlagot jelent. A finalista Németország ebből 17-et vállalt, ezzel természetesen Joachim Löw együttese a legtermékenyebb válogatott a 2014-es tornán. A szintén döntős Argentína feleannyival, nyolc szerzett találattal jutott el a legfontosabb mérkőzésig.

Ha visszatekintünk az elmúlt évek világbajnokságaira, kiderül, hogy a vb-k bronzmeccsei hagyományosan sok gólt hoznak, míg a döntők jóval kevesebbet. A legutóbbi négy világbajnokságon csak 1998-ban egyezett meg a két utolsó összecsapás gólszáma (3-3), de összesítésben 1998 és 2010 között a döntőkben 8 (átlagban 2.00), a bronzmeccseken viszont 17 (átlagban 4.25) találat született.

A 2010-es bronzmérkőzés öt gólt hozott, Németország 3–2-re nyert Uruguay ellen (Fotó: Action Images)
A 2010-es bronzmérkőzés öt gólt hozott, Németország 3–2-re nyert Uruguay ellen (Fotó: Action Images)


Ezek után nem meglepő, hogy a német–argentin döntőben 2.35-szörös, a brazil–holland bronzmérkőzésen 1.50-szeres szorzóval fogadhatunk arra, hogy legalább három gól lesz a rendes játékidőben.

Németország válogatottjától a brazilok lemészárlása után joggal várhatnánk el gólokat, de a Brazília és Portugália ellen összesen szerzett 11 gól mellett azt se felejtsük el, hogy Franciaország, Algéria és az Egyesült Államok ellen bizony akadozott a német támadógépezet, így (a gólok tekintetében) sok múlhat azon, hogy a gólkirályi címre is esélyes Thomas Müller és társai melyik arcukat mutatják.

Argentína kieséses szakaszban mutatott játéka alapján a legkevésbé sem számíthatunk gólfesztiválra vasárnap este. Messiék sokat kritizált védelme a csoportküzdelmek vége óta nem kapott gólt, de rúgni is csak kettőt rúgott, ebből csupán egyet a rendes játékidőben. A Tippmixpro 1.45-szörös pénzt fizet arra, hogy 2.5 gólnál kevesebbet láthatunk vb-döntőben, és 2.40-szeres szorzóval fogadhatunk 1.5-nél kevesebb találatra (rendes játékidő).

Aki szerint Argentína és Németország is a hálóba talál 90 perc alatt, 2.05-szörös szorzóval tehet mindkét csapat gólszerzésére.

Hollandia és Brazília összecsapásán már inkább számíthatunk gólokra, annak ellenére, hogy Robbenék a csoportkörben produkált imponáló góltermés után a kieséses szakaszban mindössze kétszer találtak a hálóba, a nyolcaddöntőben Mexikó ellen. De a bevezetőben említett óriási teher lekerült a vállakról, ami kedvezhet a támadójátéknak, egyéniségekből pedig nem lesz hiány szombat este egyik oldalon sem.

2.20-szoros szorzóval fogadhatunk arra, hogy a 2014-es bronzcsata is hozza az elmúlt 16 év gólátlagát, azaz legalább négy (vagy több) találat születik a rendes játékidőben.

Brazília hat idei vb-mérkőzéséből csupán egyszer fordult elő, hogy nem szerzett mindkét csapat gólt (Mexikó, 0–0), és egy kivétellel (Chile, 2–0) Hollandia is mindig kapott, ha a hálóba talált. A vb utolsó előtti mérkőzésén 1.45-szörös pénzt fizet, hogy mindkét együttes eredményes lesz rendes játékidőben.

Zárásul egy kombinált fogadásra hívnánk fel olvasóink figyelmét, amelyben a gólok számára és a mérkőzés kimenetelére összefűzve lehet fogadni. Brazília győzelmére egy legalább háromgólos mérkőzésen 2.85, Hollandia sikerére egy legalább háromgólos mérkőzésen 4.30-szoros pénzt fizet a Tippmixpro.

A világbajnokság mérkőzéseire további fogadási lehetőségeket és oddsokat a Tippmixpro oldalán talál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik