Vb 2014: Klinsmann és Bento szerint is pechesek voltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 02:31
null
Úgy tűnt, Jürgen Klinsmann (jobbra) háttérbe szorítja Paulo Bentót, a vége azonban döntetlen lett (Fotó: Reuters)
A portugálok hatalmas csatában 2–2-re végeztek az amerikaiakkal. Nézzük, hogyan vélekednek a mérkőzésről a kapitányok!


„Nem ilyen eredményt akartunk, nem jó ez nekünk, de az, hogy ki tudtunk egyenlíteni, mégiscsak megmutatja az erőnket – így a mérkőzés után a portugálok szövetségi kapitánya, Paulo Bento. – Volt néhány peches pillanatunk a találkozón, gondolok itt a kapufára vagy Éder kihagyott helyzetére. Most már csak egy meccs áll előttünk a csoportban, meg kell ragadnunk a lehetőségeket, különben tényleg repülhetünk haza. Sorsunk azonban nemcsak a mi kezünkben van, mindenki reménykedhet még a továbbjutásban. Mai játékunk nyilvánvalóan nem emel minket a vébé esélyesei közé, kellemetlen helyzetbe sodortuk saját magunkat. Pedig jól kezdtünk, majd nagyobb helyzetük nem volt az amerikaiaknak, akik sokat támadtak a jobb szélen, de aztán rendbe hoztuk ott a védekezésünket, és ebből nem volt több gond. Végső erőfeszítésünk eredménye az egyenlítés, és bonyolult helyzetben vagyunk, de nem szeretnénk kikapni az utolsó csoportmeccsünkön. De hát mikor is akar kikapni egy profi?”

ÉRDEKES STATISZTIKÁK

• 1986 óta először hoztak le sárga vagy piros lap nélkül vb-mérkőzést a portugálok.
• 88.1 százalékos pontossággal passzolt Paulo Bento csapata az Egyesült Államok ellen, a válogatott vb-történelme során soha nem volt még ennyire precíz.
• A legtöbb lövés (42) az amerikaiak kapujára ment eddig a világbajnokságon.
Cristiano Ronaldo 62-szer próbálkozott gólszerzéssel vb-meccseken, ezekből mindössze két gólt szerzett, legutóbbi 26 lövéséből egy sem ment be.

„Nem volt szerencsénk, ettől függetlenül elképesztő mérkőzésen vagyunk túl – mondta Jürgen Klinsmann. – Kiváló teljesítményt nyújtottak a srácok, ennél többet nem is kérhetek. Mi irányítottuk a meccset, mi szabtuk meg az iramot, három vagy négy gólt is szerezhettünk volna, közel álltunk hozzá. Még nem értük el a céljainkat, hátravan még a németek elleni találkozó, keménynek kell lennünk. Ha az utolsó pillanatokban kapsz egy gólt, naná, hogy csalódott vagy. Nagyon balszerencsés mérkőzés volt ez számunkra, balszerencsés eredménnyel. Most meg kell vernünk a németeketEllenük valóságos döntő következik a számunkra, ugyanis az a mérkőzés a továbbjutásért megy.

Minden játékosom kihozta magából a maximumot, erről a meccsről biztosan sokáig fognak beszélni az emberek. Amikor azt hittük, győzünk, kicsúszott a kezünkből a három pont. De hát ettől szép ez a játék!”

 

„Megvolt az esélyünk arra, hogy továbbjussunk a halálcsoportból, de eltoltuk a végén”– foglalta össze a találkozót a fifa.com olvasói által a mérkőzés legjobbjának megválasztott Tim Howard, az anyai ágon magyar származású kapus.

„Nehéz lesz, azt tudjuk, de fel kell emelni a fejünket és folytatni kell az eddigi munkát. Továbbra is hisszük, hogy továbbjuthatunk. Jobb lett volna, ha nyerünk, de végül is boldog vagyok amiatt, hogy kiegyenlítettünk. A többi nagycsapat is átment hasonló szituáció, mint amelyben most mi vagyunk" – így a mérkőzés végén csapatának pontot mentő Silvestre Varela.

„Csalódottak és bánatosak vagyunk, mert meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, hogy tovább álmodozhassunk – így az ötödik percben betaláló Nani. – Pihenni kell egy kicsit, aztán megbeszéljük a folytatást, nem lesz könnyű továbbjutni. Nagyon elfáradtunk a második félidőben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik