Vb 2014: Trapattoni öt év után távozott az írektől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.11. 12:38
Giovanni Trapattoni lemondott az ír szövetségi kapitányi tisztségről. A 74 éves olasz szakember azután egyezett meg a szigetországi szövetség vezetőivel a távozásáról, hogy csapata kedden Bécsben 1–0-s vereséget szenvedett vb-selejtezőn Ausztriától, és gyakorlatilag elveszítette az esélyét a kvalifikációra.

Trapattoni2008 óta volt az írek kapitánya, a 2010-es vb-re Thierry Henry emlékezetes pótselejtezős kezezése miatt nem jutottak ki, a tavalyi Európa-bajnokságon viszont szerepelhettek, igaz, a később döntőt játszó spanyol, olasz páros csoportjából nem jutottak tovább.

Trapattoni klubedzőként kivételes sikereket ért el, a Juventusszal (amelynél 1976 és 1986, majd 1991 és 1994 között edzősködött) az olasz bajnokság mellett mindhárom európai klubkupát (plusz a Szuperkupát és az Interkontinentális Kupát) is megnyerte (az UEFA-kupát az Interrel is), s bajnok lett Németországban a Bayern Münchennel, Portugáliában a Benficával, valamint Ausztriában a Salzburggal is. Négy országban rajta kívül csak Ernst Happel, Tomiszlav Ivics és José Mourinho nyert trénerként bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik