Eb-selejtező: Rashford és további két játékos is kiesett az angol keretből

Vágólapra másolva!
2023.03.20. 17:44
null
Marcus Rashford sérülés miatt kihagyja az angolok első két Európa-bajnoki selejtezőjét (Fotó: Getty Images)
A Manchester United támadója, Marcus Rashford, a Chelsea középpályása, Mason Mount, valamint a Newcastle United kapusa, Nick Pope is kihagyja az angolok soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjét. A három kieső labdarúgó helyett csupán egy játékost hívott be Gareth Southgate.

Rashford a Fulham elleni vasárnapi FA-kupa-negyeddöntőn (3–1-re győzött az MU) sérült meg. Az eddig a válogatottban tízszer pályára lépő Pope a Nottingham Forest elleni, 2–1-re megnyert bajnokin szenvedett sérülést, míg Mount nem épült fel teljesen sérüléséből, emiatt marad Londonban. Mount február óta nem lépett pályára a Chelsea-ben szeméremcsont-sérülés miatt.

Gareth Southgate mind a három játékost nevezte az eredeti 25 fős keretébe. A legjobban Marcus Rashford hiányozhat az angol labdarúgó-válogatottnak. A 25 éves támadó remek formában van, a katari világbajnokság óta 19 gólt szerzett.

A Nottingham Forest kapusa helyett Fraser Forster (Tottenham) került be a keretbe. Érdekesség, hogy az angolok keretében csupán egy légiós – a német Borussia Dortmundot erősítő – Jude Bellingham van. Ennek kapcsán a Daily Mail megemlíti, hogy a felszabadult helyek betöltésére – az egyaránt Olaszországban játszó – Fikayo Tomori és Tammy Abraham alkalmas lehet, de Southgate elégedett a jelenlegi kerettel. „Nem tervezünk további cseréket, és huszonhárom játékos érkezett hétfőn a St. George's Parkba” – idézi az angol szövetségi kapitányt a BBC.

Anglia március 23-án Olaszország ellen játszik idegenben, majd 26-án Ukrajnát fogadja.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
KAPUSOK: Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), Fraser Forster (Tottenham Hotspur)
VÉDŐK:
Ben Chilwell (Chelsea), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Marc Guehi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Jude Bellingham (Borussia Dortmund – Németország), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), James Maddison (Leicester City), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham United)
TÁMADÓK: Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Gareth Southgate

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik