Az UEFA megnevezte az Eb 19 játékvezetőjét, Kovács István is közöttük van

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 12:22
Kovács István is egyike a kiválasztottaknak (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden a hivatalos honlapján megnevezte azt a 19 játékvezetőt, aki a nyári Európa-bajnokságon bíráskodik majd. Nyilvánosságra hozták a partjelzők és a videobírók listáját is – eszerint magyarországi játékvezető nem lesz a tornán, viszont meghívást kapott Románia színeiben a nagykárolyi születésű Kovács István.

Tizennégy európai ország játékvezetői dolgoznak majd az Európa-bajnokságon – közülük Anglia, Franciaország, Olaszország és a rendező Németország egyaránt két bírót delegál –, és a dél-amerikai szövetséggel kötött megállapodás értelmében egy argentin játékvezető, Facundo Tello is tagja a bírói mezőnynek.

„Az Európa-bajnokság a válogatottak első számú tornája a kontinensen, és a legjobb csapatok mellé a legjobb játékvezetőket választottuk ki. Mindannyian kiegyensúlyozottan, a legmagasabb színvonalon dolgoznak mind az európai porondon, mind a hazai bajnokságban. Sokat dolgoztak azért, hogy eljussanak az Európa-bajnokságra, hiszünk abban, hogy felkészültségüket ezen a tornán is bizonyítják majd” – kommentálta a kiválasztást a korábbi olasz játékvezető, Roberto Rosetti, az UEFA bíráskodásért felelős igazgatója.

Egy Eb-mérkőzés bírói csapata egy játékvezetőből, két partjelzőből, negyedik játékvezetőből, tartalék játékvezetőből, valamint három videobíróból áll majd. 

A játékvezetők főhadiszállása Frankfurtban lesz – ott tartanak számukra felkészítő edzőtábort május közepén –, a videobíróké Lipcsében.

A 2024-ES LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG JÁTÉKVEZETŐI
Artur Soares Dias (Portugália)
Jesús Gil Manzano (Spanyolország)
Marco Guida (Olaszország)
Kovács István (Románia)
Ivan Kruzliak (Szlovákia)
Francois Letexier (Franciaország)
Danny Makkelie (Hollandia)
Szymon Marciniak (Lengyelország)
Halil Umut Meler (Törökország)
Glenn Nyberg (Svédország)
Michael Oliver (Anglia)
Daniele Orsato (Olaszország)
Sandro Schärer (Svájc)
Daniel Siebert (Németország)
Anthony Taylor (Anglia)
Facundo Tello (Argentína)
Clément Turpin (Franciaország)
Slavko Vincic (Szlovénia)
Felix Zwayer (Németország)

 
 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik