Balhátvédje duplájával, idegenben győzte le Litvánia a mélyponton levő bolgárokat

Vágólapra másolva!
2023.10.14. 17:50
null
Padlón a fehér mezes Bulgária...(Fotó: dsport.bg)
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjában, a 7. forduló első mérkőzésén Bulgária hazai pályán szenvedett 2–0-s vereséget Litvániától.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
G-CSOPORT
BULGÁRIA–LITVÁNIA 0–2 (0–1)
Szófia,
Vaszil Levszki Nemzeti Stadion. Vezette: Giorgi Kruasvili (Levan Varamisvili, Zaza Pipia) – grúzok
BULGÁRIA: Djulgerov – Dimitrov, Antov (Sz. Petrov, a szünetben), Gruev – V. Popov, Csocsev (L. Petkov, a szünetben), Kraev, M. Petkov (Turicov, 85.) – Deszpodov, Borukov (Ruszev, a szünetben), Delev (Jankov, 79.). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
LITVÁNIA: Zubas – Lasickas, Klimavicius, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 85.) – Utkus, Vorobjovas – Slivka (El. Jankauskas, 78.), Gineitis (Remeikis, 70.), Cernych (Novikovas, 70.) – Paulauskas (Steponavicius, 85.). Szövetségi kapitány: Edgaras Jankauskas
Gólszerző: Sirvys (45., 55.)
Kiállítva: Kraev (42., második sárga lappal)

A mérkőzés onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

ÖSSZEFOGLALÓ

Győztes meccs nélkül esett egymásnak Bulgária és Litvánia – nem véletlenül fogalmaztunk így, a két csapat ugyanis ment előre, amennyire az erejéből futotta. A nagy akaratnak mindkét oldalon megannyi technikai hiba lett a következménye, sokszor egymás megingásait követően vezethettek akciót a felek, a csapongó meccs sok kisebb-nagyobb lehetőséget hozott az első félidőben.

A gólhoz inkább a házigazda járt közelebb, ám jól teljesítettek az időnként kiszolgáltatott helyzetben lévő kapusok, Ivan Djulgerov és Emilijus Zubas több bravúrt bemutatott. A szünet előtti percekben azonban a valamelyest fölényben futballozó bolgárok emberhátrányba kerültek, miután Andrian Kraev meggondolatlan szabálytalansága miatt megkapta a játékvezetőtől a második sárga lapját a 42. percben.

Több sem kellett a vendégeknek, akik három perc elteltével, első szögletükből gólt értek el: a kapu előtti kavarodásban a balhátvéd Pijus Sirvys saját testi épségét sem féltve, önfeláldozó mozdulattal juttatta a labdát a kapuba.

A fordulást követően a bolgárok nyomtak, ám intenzív előrejátékuk kockázatos volt, amit a litvánok hamar ki is használtak: az 55. percben Pijus Sirvys újabb gólt szerzett, jobb oldali beadást követően stukkolta a labdát a kapuba. Ezzel voltaképpen eldőlt a találkozó.

Bár a házigazda igyekezett előretörni, a nyeregben lévő vendégek kigurigázták, és nagyobb erőfeszítés nélkül megőrizték előnyüket – először nyertek az Eb-selejtezőben, és készülhetnek a magyarok elleni keddi kaunasi csatára.

A csoport másik mérkőzésén:
Magyarország–Szerbia 2–1
Szabadnapos: Montenegró

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 9–2 +7 13
2. Szerbia 6 3 1 2 10–6 +4 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 0 8
4. Litvánia 6 1 2 3 6–10 –4 5
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik