Eb 2020: Hiszünk a céljainkban és önmagunkban is – Hjulmand

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 19:38
null
Kasper Hjulmand szerint csapatát nem befolyásolhatja, hogy esélytelenebbnek tartják (Fotó: Getty Images)
Dánia szerdán Anglia kiejtésével juthat az Európa-bajnokság döntőjébe. A dán válogatott mérkőzést megelőző keddi sajtótájékoztatóján Kasper Hjulmand szövetségi kapitány elmondta: nem érzi idegesnek csapatát a rá váró nagy feladat előtt.

 

„Hiszünk a céljainkban és önmagunkban is. Lelkesen, nagy hittel megyünk a harcba. A pályán mindent bevetünk, hogy összejöjjön a vágyott siker. Még nem akarjuk befejezni a szereplésünket” – mondta el a szerdai Anglia–Dánia mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Kasper Hjulmand, az északi válogatott szövetségi kapitánya.

„A legnagyszerűbb dolog a legjobbak ellen játszani. Ide akartunk eljutni, és ennek az érzete segít abban, hogy felnőjön a feladathoz a csapatunk, amelyet számos tehetséges játékos alkot. Olyan mentalitásra van szükségünk, amelynek köszönhetően bárki bármit is ír rólunk, mi akkor is a győzelem érdekében lépünk pályára” – jelentette ki a dán szakvezető, aki közölte: nem érzi idegesnek játékosait a nagy csata előtt.

„Abszolút nem mi számítunk favoritnak, de nem szabad úgy játszanunk, hogy rosszabbnak érezzük magunkat” – tette hozzá Hjulmand.

A dán válogatott kapusa, az angol Leicester Cityt erősítő Kasper Schmeichel már tűkön ül, hogy végre pályára lépjen Anglia ellen.

„Az egész párharcban a legnehezebb dolog a várakozás arra a pillanatra, amikor végre kifuthatunk a pályára. Fantasztikus dolog itt állni a srácokkal azután az út után, amit eddig megtettünk” – véli Schmeichel, aki szerint ellenfelükre nem nehezedik nagy nyomás annak ellenére sem, hogy jóval erősebb csapatként tartják számon.

„Amikor olyan válogatottad van, mint Anglia, amelyet rengeteg világsztár alkot, mindig nagy lesz az elvárás. De nem tudom elképzelni, hogy magát a csapatot is befolyásolni fogják a szurkolóik érzései és vágyai” – véli a kapus, aki ellenfelük helyett sokkal szívesebben gondol saját magukra.

„Nem foglalkoznék sokat Angliával, sokkal inkább azzal szeretnék, hogy egy olyan kis országban, mint Dánia, micsoda örömet okozna egy esetleges győzelem!”

Schmeichelék szerda este 21 órától válthatják valóra álmaikat – ha kiejtik Angliát, Olaszországgal játszhatnak majd az Európa-bajnokság július 11-i döntőjében.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

Szerda, 21.00: Anglia–Dánia, London (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik