Eb 2020: belviszály a franciáknál? Mbappét felbosszantotta Giroud – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 19:24
null
Kylian Mbappé és Olivier Giroud (a háttérben) viszonya állítólag nem felhőtlen (Fotó: AFP)
A L'Équipe információi szerint Kylian Mbappé meglehetősen rossz néven vette Olivier Giroud nyilatkozatát a Bulgáriával szemben 3–0-ra megnyert felkészülési mérkőzést követően; a meccsen két gólt szerző Chelsea-csatár burkoltan azt sérelmezte, hogy a társak nem szolgálták ki megfelelően.

 

Karim Benzema sérülése miatt Giroud már az első félidő végén beállt a bolgárok elleni keddi előkészületi meccsen, melynek hajrájában kétszer is betalált – a második gólját akkor szerezte, amikor Mbappé már nem volt a pályán –, így a francia válogatott az 1–0-s első játékrészt követően 3–0-s győzelmet aratott. A Chelsea-vel idén Bajnokok Ligáját nyerő támadó a mérkőzés után nyilatkozatában Benjamin Pavard-nak és Wissam Ben Yeddernek is megköszönte a gólpasszt, mégsem volt teljesen elégedett a társak kiszolgálásával.

Futottam, de a labdák nem jöttek, úgyhogy kicsit »csendes« voltam. Nem azt mondom, hogy mindig jól helyezkedek, de törekszem rá, hogy választási lehetőségeket kínáljak a csapattársaimnak a tizenhatoson belül” – mondta Giroud.

A L'Équipe úgy tudja, Kylian Mbappét nagyon feldühítette csatártársa nyilatkozata; olyannyira, hogy csütörtökre állítólag össze akart hívni egy sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette volna az álláspontját a témában, ám Didier Deschamps szövetségi kapitány ezt nem engedélyezte, helyette megkérte játékosát, hogy minden idegszálával a németek elleni jövő keddi Eb-nyitányra koncentráljon.

A francia sportlap megjegyzi, Giroud és Mbappé azóta már megpróbálták tisztázni egymással a nézeteltéréseket, de a PSG támadója még mindig neheztel csapattársára. Ezzel szemben Paul Pogba csütörtökön azt mondta, a felek között nincs semmilyen konfliktus.

„Az egyetlen, ami feszélyez minket, a sérüléseink – jegyezte meg mosolyogva a Manchester United középpályása. – A masszőrök mindent megtesznek, hogy ezt a problémát megoldják. Másról nem tudok beszámolni. Hallottam már hangokat, miszerint Giroud és Mbappé nem jön ki egymással, de semmi ilyenről nem tudok. Szabadidejében mindenki vidám, zenét hallgat, jól érzi magát.”

A világbajnoki címvédővel kapcsolatos hír még, hogy Antoine Griezmann vádlisérülés miatt kihagyta az együttes csütörtöki edzését, s vele együtt Benzema is csak az edzőteremben dolgozott. A Radio Monte Carlo arról számolt be, a csütörtöki edzésen az egymás elleni játék során Mbappé két gólpasszt is adott Giroud-nak, aki hálája jeléül megölelte. Ezt az AFP fotói is igazolják.

 

 

A francia válogatott jövő szombaton (június 19-én) csap össze a mieinkkel a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság csoportkörében.

EB 2020
F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugáliax–x
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németországx–x
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaországx–x
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németországx–x
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaországx–x
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország x–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik