Eb 2020: „Anglia az olaszokat és a spanyolokat is megverné”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 19:35
null
Ferdinand önbizalmával sincs gond...(Fotó: AFP)
Rio Ferdinand, az angol labdarúgó-válogatott és a Manchester United korábbi hátvédje szerint Anglia jelenleg bárkit megverne az Európa-bajnokságon – olvasható a Football Italia oldalán.

 

Az angoloktól nem mindenki esett hasra, Peter Schmeichel úgy gondolja, Dánia az esélyesebb csapat az elődöntőben.

„Szerintem Dánia az esélyesebb. Nagyon jó futballnemzet vagyunk, a FIFA-világranglista kilencedik helyét foglaljuk el. Ötvenből csupán öt mérkőzést veszítettünk el, s az összes nagy tornán ott vagyunk, és jól is teljesítünk” mondta Peter Schmeichel, a Manchester United és a dán válogatott korábbi kapusa.

Nem mindenki van azonban ezen a véleményen. Az angolok egykori védője, Rio Ferdinand szerint Gareth Southgate csapatának nem kell azzal foglalkoznia, kivel játszhatja a döntőt – mint tudjuk, az olaszok biztosan ott lesznek benne –, hiszen Anglia bárkit képes legyőzni.

„Nem számít, kivel játsszuk a finálét. Szerintem Anglia az olaszokat és a spanyolokat is megverné. Úgy hiszem, jelenleg senki sem veheti fel a versenyt velünk, nagyon magabiztosak vagyunk. Az emberek talán azt mondják, hogy elszálltam, de engem nem érdekel” – mondta Ferdinand.

„Amit eddig láttam a tornán, az alapján Anglia a legjobb csapat. Igaz, a döntőbe jutáshoz először Dániát kell megvernünk” – tette hozzá az MU volt hátvédje.

Dániának nem indult könnyen az Európa-bajnokság: Christian Eriksen a finnek elleni mérkőzésen összeesett, és újra kellett éleszteni. Ezt követően azonban erős maradt a dán csapat, a veresége ellenére Belgium ellen is pazarul futballozott, a következő meccseken pedig Oroszország, Wales és Csehország sem jelentett akadályt a számára.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

21.00: Anglia–Dánia, London (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik