Eb 2016: Katasztrófa lenne, ha nem jutnánk ki - Ranieri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 10:31
Mint arról már beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő Finnország 1–1-es döntetlent játszott Görögországgal. Az egy ponttal mindkét szövetségi kapitány elégedett, a helléneket irányító Claudio Ranieri pedig hozzátette, katasztrófaként élné meg, ha nem sikerülne kijutniuk az Eb-re.

„Nem örülök a görög gólnak, de kiváló lövésből született. Összességében elégedett vagyok az egy ponttal – mondta Mixu Paatelainen finn szövetségi kapitány. – Megpróbáltunk nyerni, ám be kell érnünk a döntetlennel. Számos tehetséges játékost vonultattak fel a görögök, de nekünk is megvannak a magunk erényei, minket is nehéz megverni. Ha a mérkőzés elején Tim Sparv gólra váltja a helyzetét, lehet, hogy másképpen alakulnak a dolgok, mindenesetre boldog vagyok, hogy sikerült hátrányból felállva pontot mentenünk.”Mixu Paatelainen finn szövetségi kapitány. – Megpróbáltunk nyerni, ám be kell érnünk a döntetlennel. Számos tehetséges játékost vonultattak fel a görögök, de nekünk is megvannak a magunk erényei, minket is nehéz megverni. Ha a mérkőzés elején Tim Sparv gólra váltja a helyzetét, lehet, hogy másképpen alakulnak a dolgok, mindenesetre boldog vagyok, hogy sikerült hátrányból felállva pontot mentenünk.”

„A győzelemért léptünk pályára, s úgy vélem, jól is játszottunk – értékelte a látottakat a görögök szakmai munkájáért felelős Claudio Ranieri. – A románok elleni mérkőzéshez képest sokat fejlődtünk, csak a második félidő első tizenöt percében nem védekeztünk elég mélyen. Jó eredménynek tartom a döntetlent, a fiatal és a rutinosabb játékosok teljesítményével is elégedett vagyok.”

„A célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Katasztrófa lenne, ha nem sikerülne. Az első pont fontos volt, most már a következő meccsre koncentrálunk” – tette hozzá az olasz szakember, aki szívesen vállalja azt a kockázatot, hogy több rutintalanabb futballistát is mély vízbe dob.

A finnek a románokat, a görögök az északíreket fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik