Massát a McLaren is kereste; Alonso megkönnyebbült

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 13:54
null
Massa elutasította a McLaren közeledését (Fotó: Reuters, archív)
Felipe Massát több Formula–1-es istálló is megkereste, mielőtt a Ferraritól az idény végén távozó brazil pilóta a Williamshez igazolt. Jelenlegi csapattársa, Fernando Alonso átesett az orvosi vizsgálatokon, és zöld jelzést kapott az austini versenyhétvégére. A világbajnok Sebastian Vettel a raliban jeleskedő Robert Kubicáról beszélt.

„Nemcsak a Lotus keresett meg, a Williams, a Force India és a McLaren is – mondta Felipe Massa sajtótájékoztatóján. – Meggyőződésem, hogy a Williams a megfelelő választás a jövőre nézve. Nehéz döntés lett volna a McLaren, amely új irányba indult el. Hiszek benne, hogy a Williams lesz a megfelelő csapat számomra. Az istálló mindent megtesz, hogy újra versenyképes legyen. Sok minden változik, kíváncsian várom a következő évet.”

35. AMERIKAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
16.00–17.30: 1. szabadedzés
20.00–21.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
16.00–17.00: 3. szabadedzés
19.00–20.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
20.00: a verseny rajtja
Az időpontok magyar idő szerint értendők. Az NSO az összes edzésről, valamint a versenyről is élő tudósítással számol be.
GUMIK. A Pirelli tartja magát az első Amerikai Nagydíjra választott abroncsaihoz, és ezúttal is a kemény és a közepesen kemény gumikat szállítja Austinba.
IDŐJÁRÁS. Az őszi texasi átlagnál melegebb idő van Austin környékén, a szokásos 22 fok helyett akár 28 fokig is felszökhet a hőmérséklet a kora délutáni órákban. A Karibi-öböl felől azonban felhőzóna közelít a pálya felé, amely sebességétől függően szombat délután és vasárnap reggel bármikor megérkezhet. Ezek szerint csak az időmérő lehet esős.

Massa jelenlegi csapattársa, Fernando Alonso hátfájdalmai már a múlté, a csütörtöki orvosi vizsgálatok után zöld jelzést kapott az austini versenyhétvégére. A Ferrari spanyol pilótája a médiával azonban nem akart beszélni, inkább visszament hotelszobájába és pihent.

Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnok pilótája Robert Kubicát dicsérte. A korábbi F1-es versenyző megnyerte a rali-világbajnokság második kategóriáját (WRC 2), és a hétvégi walesi ralin debütált a „nagyok” között is – bár pénteken, a negyedik szakaszon kiesett a Citroënnel.

„Nagyszerű versenyző volt, és most is az, kár, hogy a Formula–1-es karrierje véget ért azzal a 2011-es incidenssel – utalt Kubica súlyos kézsérülésére Sebastian Vettel. – De minden jót kívánok neki. Jó látni, hogy továbbra is ilyen lelkes. Követtem az eredményeit, nagyon-nagyon jól ment neki a WRC 2-ben.”

A Lotus háza táján a hátműtéte után lábadozó Kimi Räikkönen pótlása volt a legégetőbb kérdés, végül Heikki Kovalainenre esett a választás. A finn pilóta egyelőre csak a hátralévő két futamban gondolkodik.

„Nem az lesz a legfőbb cél a hétvégén, hogy megmutassam, mit tudok, hanem hogy megfeleljek a csapatnak. Értük vagyok itt, nem magam miatt – nyilatkozta Heikki Kovalainen. – Még nem beszéltem a következő évről a Lotusszal. Igazán komoly tárgyalásokat csak a Caterhammel folytattam, közel vagyunk a megegyezéshez, valószínűleg ott folytatom a pályafutásom. Sosem tudni, mit hoz a jövő, de nem látom úgy, hogy ez a két futam befolyásolná azt, hogy mi történik jövőre.”

A Lotus Nico Hülkenberget is megkereste, hogy pótolja Räikkönent a hátralévő két versenyhétvégén, ám a Sauber német pilótája nemet mondott az alkalmi lehetőségre.

„Természetesen kecsegtető volt – mondta a Lotus ajánlatával kapcsolatban Hülkenberg. – De csak az utolsó két versenyre szólt, ami veszélyes, az egész képet látnod kell a két futam mögött. Ezért döntöttem így. Egy új autóba beülni, amit nem is ismerek… Ha ezt tettem volna, az emberek nem várták volna, hogy jobb leszek Romain Grosjeannál. Ő nagyon jó eredményeket produkál. Én így látom a dolgot.”

A 2014-ES RAJTLISTA
csapat
motor
pilóták
RED BULL Renault Sebastian Vettel (német) Daniel Ricciardo (ausztrál)
FERRARI Ferrari Fernando Alonso (spanyol) Kimi Räikkönen (finn)
MERCEDES Mercedes Lewis Hamilton (brit) Nico Rosberg (német)
LOTUS Renault Romain Grosjean (francia) ?
McLAREN Mercedes Jenson Button (brit) Kevin Magnussen (dán)
FORCE INDIA Mercedes ? ?
SAUBER Ferrari ? ?
TORO ROSSO Renault Jean-Éric Vergne (francia) Danil Kvjat (orosz)
WILLIAMS Mercedes Valtteri Bottas (finn) Felipe Massa (brazil)
CATERHAM Renault ? ?
MARUSSIA Ferrari Jules Bianchi (francia) ?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik