KOVÁCS SÁRI 2021.04.08 18:16

F1: Vettel egy organikus farmra költözött a karantén alatt!

A világjárvány hatása a száguldó cirkusz pályáira is elért már a múlt évben. Soha olyan későn nem indult még el Formula–1-es idény, mint a 2020-as. Számos futam elmaradása miatt a pilóták tengernyi szabadidővel találták szemben magukat. Legtöbbjük meg is osztotta a rajongótáborával, hogy mivel töltik a felszabadult hónapokat, de a közösségi médiában nem éppen aktív négyszeres világbajnokról nem lehetett tudni egészen mostanáig, mit csinált a kijárási tilalom alatt.

 

Sebastian Vettel egy farmon töltötte a karanténidőszakot (Forrás: AFP)

Sebastian Vettel úgy döntött, hogy a karantén napjait egy organikus farmon tölti. Az eddig is köztudott volt, hogy a pilóta nemcsak az Aston Martin miatt köthető össze a zöld színnel, hanem már régóta foglalkoztatják a különböző környezetvédelmi kérdések is. Farmon töltött napjairól számolt be a Bio Biene Apfel eseményén Bécsben, ahova egyébként nagykövetként érkezett.

„Tavaly az első lezárások miatt jóval több szabadidőm volt, mint ahogyan elterveztem. Azon gondolkodtam, hogy mivel tölthetném el hasznosan ezt az időt, és mivel a mezőgazdaság mindig is érdekelt, úgy döntöttem, most mélyebben elmerülök a témában” – nyilatkozta Vettel.

„Mint versenyzőt elsősorban a táplálkozás érdekel. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy minél egészségesebben étkezhessek, és hogy a maximumot kihozhassam a testemből? Amikor feltettem ezt a kérdést magamnak, abban a pillanatban világossá is vált a számomra, hogy mekkora különbség van zöldség és zöldség között.”

„Szóval kihasználtam a lehetőséget, hogy még többet tanulhassak az étkezésről és az egészséges táplálkozásról. Betekintést nyerhettem abba, hogyan néz ki egy organikus farm a valóságban, és mindennap beszélgethettem különböző személyekkel, akik azt vallják, hogy az egészséges táplálkozás nyitja a termelői alapanyagok.”

 


 

2021.04.18 22:11:51

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Élvezzük a két kiemelkedő tehetség, Lewis Hamilton és Max Verstappen bajnoki harcát.

2021.04.18 11:43:45

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hamilton hibázott, és rengeteg időt veszített, Bottas Russell-lel ütközött, s még a piros zászló is előkerült.

2021.04.17 13:08:19

F1 H. L.

A brit 35 ezreddel előzte meg a mexikóit, míg a holland a harmadik lett. Bottas nyolcadik a másik Mercedesszel.

2021.04.16 20:31:01

F1 H. L.

A holland 456 ezreddel előzte meg a McLarent, míg a harmadik Hamilton majd' 6 tizedet kapott.

2021.04.16 12:33:48

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Akárcsak a nyitó tréning, a délutáni gyakorlás is igen eseménydúsan alakult Imolában.