F1: Valtteri Bottas a Renault-val tárgyal – sajtóhír

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.05.21. 17:45
null
Bottas a Renault pilótája lehet (Fotó: Tumbász Hédi)
A Daniel Ricciardo utódját kereső Renault-istálló német sajtóhírek szerint felvette a kapcsolatot Valtteri Bottasszal, akinek 2021-ben minden bizonnyal már nem lesz helye a Mercedes F1-es csapatánál.

A Motorsport-Total információi szerint Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke azután kereste fel Didier Cotont, Bottas menedzserét, hogy Fernando Alonso és Sebastian Vettel nemet mondott az ajánlatára.

A finn pilóta szerződése a 2020-as idény végéig szól, és bár a legszívesebben a Mercedesnél maradna, a Renault ajánlatát nem veheti fél vállról. A francia csapat ugyanis a 2020-as idény tényleges kezdete előtt le akarja zárni a versenyzőkeresést, és ha Bottas nemet mond, a Mercedes kedvezőtlen döntése esetén lemaradhat a jó ülések egyikéről – persze más is állhat a pilótakeresés sürgetésének hátterében, a Renault ugyanis a koronavírus-járvány miatt súlyos anyagi problémákkal küzd, és az F1-es jövője is kérdéses.

Persze amíg nem mondják ki a végső szót, addig úgy kell dolgozni tovább, mintha mi sem változna…

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ugyanis állítólag Esteban Ocon és George Russell közül választaná ki Lewis Hamilton 2021-es társát.

Ha Ocon távozik a Renault-tól, két ülés is felszabadulhat a francia csapatnál, amely számára utolsó biztosítékként megmarad a 2019-es idény végén elbocsátott Nico Hülkenberg.

A hét végén Bottas és Ocon is bemutatkozik a Formula–1 hivatalos virtuális sorozatában, a Monacói Nagydíj következik.

Vasárnap az idei F1-es mezőnyből nyolcan is kormányt ragadnak az otthonukban, a debütáló Bottas és Ocon mellett Leclerc, Albon, Russell, Norris, Latifi és Giovinazzi is ott lesz a versenyen. A sztárok közül a popsztár Luis Fonsi és a labdarúgó Pierre-Emerick Aubameyang vesz részt a viadalon – utóbbi Norris csapattársa lesz a McLarennél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik