F1: Sainz újabb büntetéseket kapott, Magnussent is hátrasorolták

Vágólapra másolva!
2022.07.23. 14:42
null
Nehéz futam várhat Carlos Sainz Jr.-ra a Francia Nagydíjon (Fotó: AFP)
Nem indul jól a Francia Nagydíj versenyhétvégjére a Ferrari-erőforrást használó versenyzők számára. Immár biztossá vált, hogy Carlos Sainz Jr. csak a mezőny végéről vághat neki a futamnak Le Castellet-ben, ám a spanyolhoz Kevin Magnussen is csatlakozik a rajtrács utolsó sorában.

 

Már a franciaországi versenyhétvége elején biztossá vált, hogy Carlos Sainz Jr. tíz rajthelyes büntetést kap, amiért az Osztrák Nagydíjon elszenvedett motormeghibásodását követően kicserélték a központi elektronikát az 55-ös számú Ferrariban. Ám már ekkor számítani lehetett arra, hogy újabb hátrasorolásokat bevállalva más erőforráselemekből is újat kap Sainz a Francia Nagydíjra.

A szombati harmadik szabadedzést megelőzően végül kicserélték a belső égésű motort, a turbófeltöltőt, az MGU-K-t, illetve az MGU-H-t is Sainz autójában, aminek értelmében a spanyol csak a rajtrács végéről vághat neki az idény 12. versenyének.

A Ferrari-motoros versenyzők közül Kevin Magnussen is hasonlóan járt – a 20-as számú Haasba ugyanazokból az elemekből kerültek be újak, mint Sainz esetében. A kirótt rajtbüntetések miatt Magnussennek is az utolsó sorból kell megkezdenie a futamot a Paul Ricard-versenypályán.

A Francia Nagydíj vasárnap 15 órakor veszi kezdetét!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik