B. Ö. B. 2021.08.12 15:13 Frissítve: 2021.08.12 15:13

F1: Ricciardo hálás a támogatásért; Norris nem tudja, mit tehetne még

Daniel Ricciardo úgy véli, hogy nem is kérhet többet a McLarentől annak érdekében, hogy jobban menjen neki az idény második felében. Az ausztrál versenyző csapattársa, Lando Norris is elmondta, mi mindennel próbálja támogatni a nehéz helyzetben lévő Ricciardót.

Daniel Ricciardo (jobbra) szerint nem a McLarenen múlik, hogy mikor lesz képes hozni a jobb eredményeket (Fotó: AFP)

 

Nehezen ment Daniel Ricciardo számára az idény első felében. Az ausztrál versenyző a Renault-tól érkezett a McLarenhez a szezont megelőzően, ám a legjobb eredménye eddig egy ötödik helyezés volt a Brit Nagydíjon, miközben a csapattársa már háromszor állhatott a dobogóra az idén, és a neve világbajnoki pontverseny harmadik helyén szerepel.

Ricciardo azonban leszögezte, hogy a kezdeti nehézségek ellenére próbál nyugodt maradni, és hálás a csapatának, amiért mindent megtesz a fejlődése érdekében.

„Nem olyan srác vagyok, aki bemegy a mérnökeihez, és a földhöz vág egy széket – szögezte le a hétszeres futamgyőztes versenyző. – Nem hiszem, hogy ez lenne a helyes tett és azt, hogy ezzel el tudnám juttatni az üzenetem másokhoz. Ahhoz, hogy a csapat tagjai továbbra is támogasson engem, látniuk kell bennem, hogy elköteleztem magam mellettük, és nekem is mellettük kell állnom. Ha elkezdek káromkodni és szitkozódni, akkor feltehetem magamnak a kérdést, hogy emiatt nem kérdőjeleznek-e meg engem.”

„A csapaton belül jelenleg minden majdnem tökéletes. Az egyetlen dolog, ami nincs rendben, a pályán elért eredmény, legalábbis az nem jó folyamatosan. A megteremtett környezettel és az értékekkel a csapat mindent megpróbál, hogy segítsen nekem. Ez igaz a megbeszélésekre és azokra a feladatokra is, amiket a pályán kívül végzünk. Őszintén szólva nem kívánhatnék többet annál, mint amit tesznek azért, hogy segítsenek” – vallotta be Ricciardo.

Az ausztrál csapattársa, Lando Norris is azok közé tartozik, aki sokat tesz Ricciardo előrelépése érdekében, sőt, úgy véli, hogy rajta már nem múlhat, mikor kerül ki a csapattársa a nem túl előnyös helyzetéből.

„Nem tudom, hogy én még hogyan tudnék segíteni neki – vélekedik Norris. – Elmondom a benyomásaimat, láthatja a telemetriai adataimat és mindent, amit csinálok. Nem hazudok, a megbeszéléseken is alaposan elmagyarázom a dolgokat. A többi azonban nem rajtam múlik. Én is azt szeretném, ha jól teljesítene, mert szükségünk van rá a bajnokságban, ha le akarjuk győzni a Ferrarit. Ennyit tehetek érte, de más típusú versenyző. Mindenki másképpen vezet, és ahogyan én érzem jól magam az autóban, az más, mint ahogyan ő érzi jól magát.”

2022.05.08 19:19:38

F1 B. Ö. B.

A biztonsági autós fázis jól jött Lerclerc-nek, ám a vb-éllovas nem tudott élni a lehetőséggel.

2022.05.07 21:29:46

F1 H. L.

A második sorba az utolsó gyors körén hibázó Verstappen, valamint Pérez kvalifikálta magát, míg Russell már a Q2-ben búcsúzott.

2022.05.07 18:36:16

F1 H. L.

A mexikóit Leclerc és Verstappen követte a sorban a piros zászlós szakaszt hozó harmadik edzésen.

2022.05.06 23:17:02

F1 H. L.

Russell 106 ezreddel előzte meg a második Leclerc-t a két piros zászlót is hozó második edzésen.

2022.05.06 20:00:43

F1 H. L.

Leclerc 71 ezreddel előzte meg Russellt, míg harmadikként Verstappen érkezett a piros zászlót is hozó edzésen.