F1: Pérez hazaugrott Mexikóba, és rajongókkal is érintkezett – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 10:02
null
Szemtanúk szerint a pilóta nem tartotta be az óvintézkedéseket (Fotó: AFP)
A Racing Point mexikói versenyzője, Sergio Pérez  lett az első Formula–1-es versenyző, aki pozitív koronavírustesztet produkált, s ezért ki kell hagynia versenyt. Sajtóhírek szerint a mexikói pilóta nem tartotta be az előírásokat a Magyar Nagydíj utáni szünetben.

 

71. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 31., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.00–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.30
AUGUSZTUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 2., VASÁRNAP
A verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 9. 15.10A 70. Évforduló Nagydíja
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj
Augusztus 30., 15.10 Belga Nagydíj

A Formula–1 komoly óvintézkedések mellett indította el július 5-én a 2020-as idényt, a nagydíjon részt vevő szereplők rendszeresen átesnek koronavírusteszten, és „buborékokban" élik a mindennapjaikat. A versenyzők közül azonban nem mindenki tartotta be szigorúan a szabályokat, Charles Leclerc még a két spielbergi verseny között ment haza, és érintkezett olyanokkal, akik nem tartoztak a saját „buborékjába".

A Ferrari monacói pilótája akkor figyelmeztetésben részesült, ám úgy tűnik, ez az eset sem volt elég ahhoz, hogy egy pilótatársa ne essen hasonló hibába, azonban míg a monacói megúszta, Sergio Pérez két futamot is kénytelen kihagyni.

A mexikói ugyanis a Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapján a második próbára pozitív koronavírustesztet produkált, miután az elsőnek az eredménye nem volt minden kétséget kizáróan negatív. A pilótát el is különítették, s mivel Nagy-Britanniában nemrég 7-ről 10 napra növelték a kötelező elkülönítés időtartamát, ezért mindkét silverstone-i versenyről lemarad.

Mint kiderült, Pérez bőven hagyott lehetőséget arra, hogy elkapja a vírust, a Magyar Nagydíjat követően ugyanis az ESPN mexikói kiadásának értesülései szerint Mexikóban és Olaszországban is járt. A felesége, Carola Martínez által feltöltött, majd a pozitív koronavírusteszt hírére törölt képek tanúsága szerint a pilóta nem tartotta be az előírásokat, étteremben is járt, s szemtanúk szerint a családja és a barátai mellett szurkolókkal is érintkezett.

Pérezt a hírek szerint a 2019-ben ülés nélkül maradó Nico Hülkenberg helyettesítheti.

FRISSÍTÉS: Pérez az első szabadedzést megelőzően a közösségi felületein posztolt egy videót, melyben elmondta, a Magyar Nagydíjat követően valóban hazautazott Mexikóba, hogy meglátogathassa a balesetet szenvedő édesanyját, azonban állítása szerint minden óvintézkedést betartott. A pilóta nagyon csalódott, hogy nem állhat rajhoz, azonban jól van, egyelőre tünetmentes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik