F1: öt aktív pilóta és a Milan játékosa is indul a virtuális GP-n

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 12:10
null
Az előző két virtuális GP-n Leclerc aratott győzelmet (Fotó: AFP)
Vasárnap bonyolítják le a Formula–1 e-sport virtuális nagydíjsorozatának negyedik eseményét, az interlagosi pálya vonalvezetésén öt aktív versenyző már biztosan harcba száll a Milan csapatkapitányával, Alessio Romagnolival, több F3-as pilótával, Petter Solberg ralibajnokkal, illetve két krikettjátékossal is.

 

Alakul a mezőny a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet kitöltésére indított F1 e-sport virtuális nagydíjsorozatának negyedik versenyére, amelyet vasárnap bonyolítanak az elhalasztott Holland Nagydíj eredetileg tervezett időpontjában. Ám a versenyt nem a zandvoorti pálya vonalvezetésén bonyolítják le – az F1 2019 játékban még nem szerepel a döntött kanyart is magába foglaló aszfaltcsík –, hanem az interlagosi nyomvonalon, miután a rajongók voksolásán ez a helyszín győzedelmeskedett a mexikói, az austini és a szuzukai pálya felett.

Bár két héttel ezelőtt rekordszámú, azaz hét aktív F1-es versenyző is igent mondott a felkérésre, egyelőre öten igazolták vissza a részvételüket a vasárnapi futamra. Ugyanis a technikai gondok miatt a sanghaji időmérőn el sem induló Lando Norris, illetve csapattársa, Carlos Sainz Jr. még nem szerepel a nevezők között, nem úgy, mint az előző két virtuális GP-n diadalmaskodó Charles Leclerc, a Red Bull-os Alexander Albon, az Alfa Romeo olasz pilótája, Antonio Giovinazzi, illetve a Williams kettőse, George Russell és Nicholas Latifi.

Az F1-esek mellett többek között a ralibajnok Petter Solberg, a tavalyi spái F2-es versenyen súlyos sérülést szenvedő Juan Manuel Correa, két krikettjátékos, Stuart Broad és Ben Stokes, az idén Formula–3-ban induló David Schumacher és Enzo Fittipaldi, illetve a Milan csapatkapitánya, Alessio Romagnoli is összecsap a vasárnap 19 órakor rajtoló virtuális GP-n, amelyet közvetít az M4 Sport.

Formula 1 on Twitter

Lining up for @AlphaTauriF1 on Sunday... How about @acmilan captain Alessio Romagnoli and Ashes winner @StuartBroad8? What a duo! #VirtualGP #F1Esports

Az esemény a megszokott módon egy időmérőt, illetve egy 28 körös versenyt foglal magába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik