F1: megnevezték az elhunyt Charlie Whiting utódját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 14:12
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közzétette, ki veszi át a tragikus hirtelenséggel elhunyt Charlie Whiting feladatait az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon.

Mint beszámoltunk róla, magyar idő szerint csütörtök hajnalban elhunyt Charlie Whiting, a Formula–1 versenyigazgatója, akinek feladatai közé tartozott a futamok elindítása – ő döntött, ha új rajtot kellett elrendelni –, továbbá a sportág technikai bizottságát és a versenypályák biztonságát felügyelő bizottságot vezette.Mint beszámoltunk róla, magyar idő szerint csütörtök hajnalban elhunyt Charlie Whiting, a Formula–1 versenyigazgatója, akinek feladatai közé tartozott a futamok elindítása – ő döntött, ha új rajtot kellett elrendelni –, továbbá a sportág technikai bizottságát és a versenypályák biztonságát felügyelő bizottságot vezette.

Az FIA a hétvégi Ausztrál Nagydíj közeledtével úgy döntött, hogy Whiting utódja eddigi helyettese, Michael Masi lesz, aki az elhunyt versenyigazgató mindhárom feladatkörét átveszi.

Michael Masi korábban a Supercar-sorozatban dolgozott, az elmúlt években Whiting helyettese volt. A hétvégén kezdődő F1-es idényre ő veszi át a versenyigazgatói pozíciót, ráadásul a Formula–2-ben és a Formula–3-ban is ellátja ezeket a feladatokat.

Munkáját a másik eddigi versenyigazgató-helyettes, Scot Elkins segíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik