F1: közel a megegyezés a VW és a Red Bull között – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 11:44
A BBC úgy tudja, nagyon közel áll a megegyezéshez a Red Bull és a Volkswagen-csoport, amely felvásárolná az osztrák energiaital-gyártó vállalat első számú csapatát. A Red Bull névadó szponzorként maradna a projektben.

„A Red Bull és a Volkswagen között már lassan egy éve folynak a tárgyalások. Sokáig nem volt jó esély arra, hogy megegyeznek, de most már minden a helyére került, úgy tudom, alapvetően megállapodtak az eladásról – idézi a BBC honlapja Eddie Jordan egykori csapatfőnököt, aki évek óta a brit tévétársaság szakértőjeként dolgozik, és bennfentesként többek között arról is elsőként számolt be, hogy 2013-ban Lewis Hamilton a Mercedeshez fog szerződni. – A Volkswagen átveszi a csapatot, így újabb nagy autógyárként csatlakozik az F1-hez, de a Red Bull sem tűnik el, jelentős szponzori szerződést köt az új tulajdonossal, így mindenki jól jár.”

A Volkswagen csoporthoz tartozik a Porsche, a Lamborghini, a Bugatti, a Bentley, a Seat és a Skoda is, de a BBC szerint az Audi nevén futna a projekt. Wolfgang Ullrich, az Audi sportigazgatója a hétvégi texasi WEC-verseny előtt azt mondta, nincs abban a pozícióban, hogy kommentálja a hírt.

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa pedig arról beszélt, a következő két-három évre átmeneti megoldásnak jól jönne a Ferrari-motor. A motorsport.com szerint ennyi idő kellene a Volkswagennek, hogy elkészítse saját F1-es motorját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik