F1: a Red Bull-főnök örülne a Ferrari-motornak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 06:54
null
A Red Bull jövője múlik a Ferrarival folytatott tárgyalásokon (Fotó: Action Images, archív)
Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítója szerint ideális megoldás lenne, ha két F1-es csapata, a Red Bull és a Toro Rosso két-három éves motorszállítási szerződést kötne a Ferrarival, mielőtt összeáll egy nagy autógyárral, lehetőleg a Volkswagennel vagy az Audival – erre legkorábban 2018-ban kerülne sor.

„Nagyon is elfogadható megoldás lenne, ha a következő két vagy három évben a Ferrari motorját használhatnánk – mondta Mateschitz az osztrák ORF televíziónak, hozzátéve, hogy már elkezdett tárgyalni a Ferrarival, és jól is haladnak az egyeztetések. – Versenyképesek lehetünk a Ferrarival. Ha az olaszok gyári csapata Sebastian Vettellelsikertelen lesz, mi is azok leszünk. De legalább eljuthatunk a rajtrács harmadik sorába, ahonnan elérhető a dobogó.”

Mateschitz megerősítette, hogy a Red Bull és a Toro Rosso megállapodott a Renault-val a motorszállítói szerződés felbontásáról, azaz jövőre már biztosan nem a francia vállalat erőforrását használja a két istálló, s nincs visszaút.

„Nem ötödikek vagy hatodikak akarunk lenni a vébén, ezért jobb motor kell” – szögezte le Mateschitz, hozzátéve, hogy a békésen válnak el a Renault-tól.

Az osztrák milliárdos arra is felkészült, hogy kútba esik a ferraris üzlet.

„Ha mégis el kellene hagynunk az F1-et, Milton Keynesben nyolcszáz, Faenzában háromszáz ember válna munkanélkülivé. Ám ezt semmiképp sem fogom hagyni, ígérem, mindenkinek találok munkát más területen” – mondta a többek között számtalan sport- és egyéb szabadidőprogramot futtató Red Bull GmbH első embere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik