F1: Honda-motorral indul jövőre a Red Bull – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 09:40
null
A Toro Rosso után a Red Bull is Honda-motorra vált (Fotó: AFP)
Kétéves motorszállítói együttműködést kötött a Red Bull és a Honda, így az osztrák alakulat 11 év után lecseréli eddigi motorpartnerét, a Renault-t.

 

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, egyre közelebb került a Red Bull és a Renault ahhoz, hogy 11 év után felbontsa motorszállítói partnerségért, így egyre biztosabbá vált, hogy az osztrák alakulat fiókcsapata, a Toro Rosso után szintén a Honda erőforrásaira vált. A hivatalos bejelentésre nem is kellett sokat várni – Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megerősítette a motorszállítóváltást.

„Ez a többéves megállapodás a Hondával a kezdete egy izgalmas és új érának az Aston Martin Red Bull azon törekvésében, hogy nemcsak a futamgyőzelmekért szállhassunk a harcba, hanem a világbajnoki címekért is, hiszen mindig is ez volt a célunk – mondta Horner. – Az ilyen döntéseinket mindig egy kritérium alapján hoztuk meg: hiszünk-e abban, hogy a végeredmény lehetővé teszi számunkra a magasabb szinten való versenyzést."

„Lenyűgöz minket a Honda elhivatottsága az F1 iránt, és azok a nagy lépések, amelyeket az utóbbi időben tett a testvércsapatunkkal, a Toro Rossóval, továbbá az ambíciójuk, aminek mértéke vetekszik a miénkkel. Várjuk, hogy a Hondával dolgozhassunk az elkövetkezendő években, valamint hogy együtt versenyezhessünk az F1 legnagyobb díjaiért."

A Red Bull és a Honda kétéves szerződést írt alá, de az istálló 2019-től is az idei szezonban használt néven indul az autóversenyzés királykategóriában, azaz Aston Martin Red Bull Racingként.

 




 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik