F1: Hamiltonra tett rasszista kijelentései miatt kapott hatalmas bírságot Nelson Piquet

Vágólapra másolva!
2023.03.25. 13:43
null
Nelson Piquet-nek 340 millió forintos bírságot kell fizetnie (Fotó: AFP)
Rasszista és homofób kijelentései miatt, erkölcsikár-okozásért ötmillió reálos (körülbelül 340 millió forintos) bírság megfizetésére kötelezték hazájában a brazilok háromszoros Formula–1-es világbajnokát, Nelson Piquet-t.

 

Egy 2021. novemberi interjúban Piquet fajgyűlölő szavakat használt a Mercedes hétszeres világbajnokáról, Lewis Hamiltonról beszélve, aki a Brit Nagydíjon összeütközött Max Verstappennel.

A 70 éves Piquet – aki 1981-ben, 1983-ban és 1987-ben bizonyult a legjobbnak az autósport elitkategóriájában – később bocsánatot kért a brit pilótától és azt mondta: rosszul fordították le a szavait. Az exversenyző lánya, Kelly egyébként évek óta a kétszeres vb-győztes holland Verstappen barátnője.

Tavaly nyáron egy másik felvétel is nyilvánosságra került, amelyben Piquet – a 2016-os világbajnokságról beszélve – rasszista és homofób kijelentésekkel illette Hamiltont, aki júniusban tiszteletbeli brazil állampolgárságot kapott és az F1 mezőnyének egyetlen színes bőrű pilótája.

Piquet-t négy emberi jogi szervezet perelte be erkölcsikár-okozásért, azt szerették volna elérni, hogy tízmillió reálos bírságot kelljen fizetnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik