F1: Ha ez kell, hogy az Audi beszálljon, távozom - Ecclestone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 08:55
Bernie Ecclestone felajánlotta, hogy nyugdíjba vonul, és nem foglalkozik többet a Formula–1-gyel, ha valóban ez kell ahhoz, hogy az Audi beszálljon a sorozatba.

Az Audi nemrég megvizsgálta az esetleges F1-es szerepvállalás anyagi és szakmai lehetőségét , és bár a kutatás kedvező eredménnyel zárult, a német gyártó úgy döntött, saját csapattal és motorszállítóként sem csatlakozik. A pletykák szerint a döntés hátterében az állt, hogy Ferdinand Piëch, az Audit birtokló Volkswagen-csoport elnöke nem szimpatizál Bernie Ecclestone-nal, és addig nem akarja egyik márkáját sem az F1-ben látni, amíg Ecclestone az F1 élén áll.

„Eddig erről nem tudtam, de ha ez az egyetlen akadálya annak, hogy az Audi beszálljon, elhagyom az F1-et – mondta Ecclestone a BBC riportereként érdeklődő Eddie Jordannek. – Ha tényleg ezen múlik, hogy egy nagy gyár csatlakozzon, örömmel távozom. Ezt komolyan mondom.”

A 84 éves Ecclestone elmondta Bahreinben, hogy ha az egymással folyton civakodó csapatok abban egyetértenének, hogy neki mennie kell, akkor is távozna, de előtte még szeretné helyreállítani a sportág pénzügyi helyzetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik