F1: Csak Rosberg miatt volt vita a sárga zászlóról – Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.29. 10:35
Bár az F1-es pilóták Nico Rosberg hungaroringi esete miatt Hockenheimbe érkezve is azt kérték az FIA-tól, hogy tisztázzák a sárga zászlókra vonatkozó szabályokat, Fernando Alonso szerint ez az egész csupán képmutatás. A spanyol úgy véli, csak azért lett vita az ügyből, mert Rosberg a vb-címért csatázik.

„Tizenhatodik éve versenyzem az F1-ben, és sohasem volt gond a sárga zászlókkal.Vagyis igen: akkor, ha a világbajnoki címért küzdő pilóta az érintett – mondta Alonso, akinek időmérős megpördülése az egész ügyet kiváltotta. – Nincs itt probléma, semmit sem kell tisztázni. A sportfelügyelők látták a telemetriai adatokat, tudják, miről döntenek. Nem minden esetben van büntetés, ezt el kell fogadni.”

Alonso visszautalt arra is, hogy a 2012-es idényzárón Sebastian Vettel Brazíliában sárga zászló ellenére előzte meg Jean-Éric Vergne-t, és abból is csak azért lett ügy, mert a vb-cím volt a tét. Alonso szerint a Kimi Räikkönen ellen védekező Max Verstappen büntetésének elmaradása miatt sem kell háborogni, mert a sportban benne van, hogy a bíró másképp lát egy-egy esetet, mint az érintett sportoló.

Verstappen esetéről Jenson Buttonnak más a véleménye.

„Pilótaként tudod, nincs veszélyesebb annál, mint hogy a féktávon váltasz ívet. Ezt nem csinálhatod, Max mégis megtette, így megértem Kimit, hogy mérges volt. Ha az egyes kanyar előtt ugyanezt csinálja, 320-nál elrepül az autó – mondta Button a kettes kanyarban történt eset kapcsán. – Ezt még szabályozni sem nehéz: ha valaki ívet vált a féktávon, azt büntessék meg! Nem a büntetés a lényeg, hanem hogy leszoktassuk erről a versenyzőket. Max nagyon nagy tehetség, de tanulhat még ezt-azt másoktól.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik