F1: Bedobnak a mély vízbe, de felvettem a fürdőgatyám! – Albon

Vágólapra másolva!
2019.08.13. 08:56
null
Tizenharmadik F1-es futamát már a Red Bull-lal futhatja (Fotó: AFP)
Alexander Albon az újoncévét tölti a Formula–1-ben, s nem kellett sokat várnia a nagy lehetőségre, ugyanis 13. versenyét már a Red Bullban futhatja Max Verstappen csapattársaként, miután Pierre Gaslyt lefokozták. A thaiföldi alig hiszi el, hogy ilyen esélyt kapott, de kész bebizonyítani, jól döntöttek a „vörös bikák”.

 

Három évvel ezelőtt Danyiil Kvjatot fokozták le a Red Bullnál a teljesítménye miatt, míg ezúttal a formáját nem igazán találó Pierre Gaslyt „száműzték” tizenkét futam után a Toro Rossóba. Az orosz helyét akkor Max Verstappen vette át, míg ezúttal az újonc Alexander Albon kap lehetőséget, méghozzá pont a holland márkatársaként.

A thaiföldi versenyző még alig hiszi el, hogy Belgiumban már Verstappen mellett versenyezhet, de mindent megtesz azért, hogy bizonyítson.

„Nagyon szürreális, hogy megkaptam ezt a hatalmas lehetőséget a Red Bulltól. Nem tudom elégszer megköszönni, hogy lehetővé tették ezt számomra – kezdte Albon a közösségi oldalán. – Bedobnak a mély vízbe, de felvettem a fürdőgatyám! Köszönet mindenkinek a Toro Rossónál, főleg Franz Tostnak a nagy lehetőségért a Formula–1-ben, és a szüntelen támogatásukért az első évemben. Most már az első versenyemre összpontosítok a Red Bull-lal” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik