F1: Andretti beszáll? Amerikai kézbe kerülhet az Alfa Romeo

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 13:27
null
Az Alfa Romeo tulajdonost válthat (Fotó: AFP)
Az amerikai Andretti Autosport lehet a Formula–1-ben szereplő Alfa Romeo-istálló új többségi tulajdonosa. Az Autosport magazin biztos forrásokra hivatkozva írja, hogy heteken belül hivatalossá válhat a megállapodás.

Az Egyesült Államokban, Ausztráliában több kategóriában, továbbá a Formula–E-ben istállót működtető Andretti Autosport évek óta érdeklődik az F1-es lehetőség iránt. A csapatot vezető Michael Andretti – az 1978-as F1-es bajnok Mario Andretti fia, aki 1993-ban maga is versenyzett a sorozatban – a 2022-es új szabályok miatt ideálisnak látja a csatlakozás lehetőségét. Jövőre a tervek szerint szorosabb lehet a versengés a csapatok között, illetve a költségvetési korlátok miatt fenntarthatóbbá válnak az istállók.

Az Alfa Romeo jelenlegi tulajdonosa, az Islero befektetőtársaság még nem mondott véglegesen igent az üzletre, de ha ez megtörténik, éveken belül lehet amerikai versenyző az F1-ben. Az Andretti IndyCar-csapatában versenyző Colton Herta és a még az Indy Lightsban induló Kyle Kirkwood is esélyes lehet az F1-es állásra, ha megszerzi az induláshoz szükséges szuperlicencet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik