F1: aláírt a Ferrarihoz a Mercedestől távozó német

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.08. 14:51
null
Pascal Wehrlein a Ferrarinál folytatja (Fotó: AFP)
A Ferrari a Mercedesszel 2018 végén szerződést bontó Pascal Wehrleint szerződtette fejlesztő és tesztpilótának. A 24 éves német a tavaly az Antonio Giovinazzi, Danyiil Kvjat kettős feladatkörét látja el.

Wehrlein a Mercedes támogatásával jutott el a Formula–1-ig, 2016-ban a Manor, 2017-ben a Sauber versenyzőjeként indult a versenyeken, miközben a Mercedes tartalékpilótája volt.

Tavaly a Mercedes kötelékében a német túraautó-bajnokságban versenyzett, 2015 bajnoka a sorozatban nem tudta megismételni korábbi sikereit. Ezt követően szakított a stuttgarti vállalattal, és előbb a Formula E-ben szereplő Mahindra-csapattal írt alá szerződést, majd most a Ferrarival is megállapodott.

Először hétfőn járt a maranellói főhadiszálláson, s alá is írta szerződését.

Fontos feladata lesz, a Ferrarinál ugyanis bevallottan meghatározó a szimulátort használó fejlesztő pilóta szerepe, a versenyhétvégéken ugyanazt a programot teljesíti, mint a nagydíjakon a versenyzők, és segít az autó beállításában. Giovinazzi szerepét kanadai győzelme kapcsán ki is emelte Sebastian Vettel, a rémes pénteki edzésnapja után ugyanis nagyban az olasznak köszönhette, hogy szombaton a pole-ba kvalifikálta magát, vasárnap pedig megnyerte a versenyt.

A Ferrari nem zárkózott el attól, hogy ismét két fejlesztő pilótát alkalmazzon, a pletykák szerint Brendon Hartley és Szergej Szirotkin is a jelöltek között van.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik