Csúnya vagy csak szokatlan a Caterham új versenyautója?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 11:27
null
Az új Caterham meghökkentő
A Caterham a Formula–1-es csapatok első idei tesztnapjának délutánján megmutatta új CT05-ösét, amelynek orra meghökkentőre sikerült, teljesen eltér a többi csapat eddig látott megoldásaitól.

A Caterham eredetileg kedd reggelre tervezte autója leleplezését, de problémák adódtak az autóval, így hosszú órákra bezárták a garázsajtót, és a mögött szerelték a Renault-motoros gépet. Aztán délután a Twitteren közölték, hogy készen állnak, az újságírók és fotósok hada odagyűlt, és testközelből látta, hogy Marcus Ericsson alatt a gép háromszor lefullad, mielőtt el tud indulni.

Végül mindenki megláthatta a furcsa orrszerkezettel ellátott CT05-öst, amelyen a szokásos nyúlvány nem az orr elejéből, hanem aljából indul.

A csapaton óriási a nyomás, Tony Fernandes tulajdonos ugyanis bejelentette, hogy ha a csapat az idén sem lép előre, a szezon végén kiszáll, és eladja tulajdonrészét, vagy bezárja az istállót.

Az eredményeket az újonc Ericsson mellett a japán Kobajasi Kamuinak kell hozni. Sajtóhírek szerint a svéd 11, a japán egymillió eurót hoz a konyhára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik