Alonso volt a leggyorsabb a mugellói teszt első napján

Vágólapra másolva!
2012.05.01. 19:15
null
Fernando Alonso igyekezett kihasználni a tesztnap száraz pillanatait (Fotó: Reuters)
Címkék
Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Formula–1-es csapatok egyetlen évközi kollektív tesztjének első napján az olaszországi Mugellóban. A Ferrari hazai pályáján a Scuderia spanyol pilótája az eső miatt többször megszakított edzésnapon a csapat új alkatrészeit használva több mint egy másodpercet vert Mark Webberre, a Red Bull ausztrál versenyzőjére.

 

A keddi edzésnap esőben, vizes pályán kezdődött, majd lassan felszáradt a pálya. Délelőtt elsőként Jean-Éric Vergne Toro Rosso-Ferrarija állt le a ringen, majd szinte egyszerre okozott piros zászlós szünetet Alonso Ferrarija és Nico Rosberg Mercedese.

Az ebédszünetben újra eleredt az eső, amely délután annyira intenzívvé vált, hogy már nem sok értelme volt kihajtani a pályára, Michael Schumacher a Mercedesszel nem is ment mért kört.

A csapatok elsősorban az új fejlesztéseiket tesztelik, tesztelnék Mugellóban, ahol a Pirelli azt reméli, sikerül előrelépni az első négy versenyen problémás gumik ügyében. A McLaren ugyanakkor ebben nem hisz, a wokingiak vezetősége már csak azért sem a kedden Budapesten bemutatót tartó Jenson Buttont vagy csapattársát, Lewis Hamiltont küldte a tesztre, mert szerinte lehetetlen ezen a gyakorláson megoldást találni a gumigondokra.

„A pálya vonalvezetése csak Silverstone-éhoz hasonlít, de mivel teljesen más az aszfalt, az itteni tapasztalatokat nem tudjuk kamatoztatni" – mondta a teszt előtt Paddy Lowe, a csapat műszaki vezetője, hozzátéve, hogy inkább nyűg az istálló számára a teszt, mert a versenyekre utazó személyzet így nem mehetett el pár nap szabadságra az idény megerőltető, július végéig tartó szakasza előtt.

A csapatok közül egyedül a HRT maradt távol a teszttől: a spanyol alakulat Németországból Ibériába költözik, ami felemészti az energiáját.

A második napra jobb időt jósolnak Mugellóban.

FORMULA–1-ES TESZT, MUGELLO
1. NAP
1. Fernando Alonso spanyol Ferrari 1:22.444
2. Mark Webber ausztrál Red Bull-Renault 1:23.648
3. Jean-Éric Vergne francia Toro Rosso-Ferrari 1:23.891
4. Jérome d'Ambrosio belga Lotus-Renault 1:24.048
5. Nico Rosberg német Mercedes 1:24.100
6. Kobajasi Kamui japán Sauber-Ferrari 1:24.736
7. Oliver Turvey brit McLaren-Mercedes 1:25.303
8. Jules Bianchi francia Force India-Mercedes 1:25.475
9. Rodolfo González venezuelai Caterham-Renault 1:27.197
10. Charles Pic francia Marussia-Cosworth 1:27.359
11. Valtteri Bottas finn Williams-Renault 1:29.179
12.
Gary Paffett
brit
McLaren-Mercedes
1:50.898
13.Michael Schumacher
német
Mercedes
idő nélkül
Az eredmények nem hivatalosak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik