F1: a Racing Point visszavonta a fellebbezését – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 13:55
null
A Racing Point beletörődött a büntetésbe (Fotó: AFP)
Címkék
A Racing Point az F1-es Olasz Nagydíj vasárnapján közölte, visszavonja a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) döntése ellen benyújtott fellebbezését.

 

71. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 4., PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Bottas 1:20.703
2. szabadedzés:1. Hamilton 1:20.192
SZEPTEMBER 5., SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Bottas 1:20.089
Időmérő:1. Hamilton 1:18.887
SZEPTEMBER 6., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 306.72 km) rajtja:15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 13., 15.10Toszkán Nagydíj
Szeptember 27., 13.10Orosz Nagydíj
Október 11., 14.10Eifel Nagydíj

Mint ismert, az FIA A 70. Évforduló Nagydíjon bejelentette, helyt adott a Renault óvásainak, aminek következményeként 14 konstruktőri pontlevonással, illetve 400 eurós pénzbírsággal sújtotta a Racing Pointot a Stájer GP kapcsán, illetve minden további versenyen megrovást osztott ki a csapatnak azért, mert a hátsó fékhűtőjének „tervezése" megszegte a sportszabályzat bizonyos pontjait.

A riválisok azonban nem tartották elegendőnek a kirótt büntetést, így négyen, a Williams, a McLaren, a Renault és a Williams is benyújtotta a fellebbezési szándékát a szankció súlyosbításáért, míg a Racing Point annak enyhítése érdekében. A grove-i és a wokingi alakulat azonban visszalépett, hivatalos fellebbezést így végül három gárda nyújtott be, ami azt jelentette, biztosan folytatódik a másolós ügy.

A fordulat augusztus végén következett be, amikor az enstone-i istálló váratlanul bejelentette, visszavonja a fellebbezését, az Olasz GP vasárnapján pedig a Racing Point határozott úgy, mégsem kíván fellebbezni a szövetség döntése ellen.

„Örömmel fogadjuk, hogy a csapatok megállapodtak, és az FIA tisztázta a listázott és a nem listázott elemekre vonatkozó szabályokat. A döntéshozók és a fellebbezési folyamatban érintettek belátták, hogy a szabályok nem voltak teljesen egyételműek, és hogy nem szándékosan szegtük meg őket. Most, hogy a szabályozás körüli bizonytalanság rendeződött, úgy döntöttünk, visszavonjuk a fellebbezésünket, mert ez szolgálja a sportág érdekeit. Az ügy elvonta más csapatok és a mi figyelmünket is, mostantól azonban mindenki arra összpontosíthat, amiért valójában itt vagyunk: keményen versenyezzünk, és izgalmas izgalmas szórakozást nyújtsunk a Formula–1-es rajongók millióinak szerte a világban" – áll a csapat közleményében, amely azt vetíti előre, hogy rövidesen a Ferrari is visszavonhatja a fellebbezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik