El: „Ezen a meccsen nem szépen kell játszani, hanem nyerni kell!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 18:37
null
Nikolics szerint az egész magyar futballért kell küzdeniük (Fotó: Török Attila)
Csütörtökön játssza a Videoton az Európa-liga playoffkörének visszavágóját a szerb Partizan Beograd ellen Felcsúton. A székesfehérváriak az első meccsen gól nélküli döntetlent értek el idegenben. A hazai mérkőzés előtti napon Marko Nikolics vezetőedző és a játékosok közül Varga József vett részt az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón. 
Harcos meccset várnak a szerbek

„Nagyon nehéz, harcos kilencven percre számítok – mondta Miroszlav Djukics, a Partizan edzője. – Hatalmas taktikai csata lesz, mindkét csapat számára óriási a tét, nem szeretnénk az utolsó akadályban elbotlani. Más lesz ez a mérkőzés, mint a belgrádi, amelyet zárt kapuk mögött kellett játszanunk. Nagyon furcsa volt szurkolók nélkül futballozni, sokat jelenthet, hogy ezúttal ott lesznek a lelátón. Valószínűleg egyik csapat sem tudja meglepni a másikat, a fehérváriakat irányító Marko Nikoliccsal jól ismerjük egymást, a kicsi, apró részletekre kell nagyon figyelnünk, és nagyon fontos, hogy végig maximálisan koncentráljunk. tisztában vagyunk vele, mennyit jelentene, ha minél hamarabb betalálnánk a Videoton kapujába, egy ilyen párharcban az idegenben szerzett gól gyakorlatilag duplán számít, ezt megpróbáljuk kihasználni. Ami a felállást illeti, nagy változások aligha lesznek az első összecsapáshoz képest, a taktika, az alapelv ugyanaz, folyamatos stabil játékot várok, és a végén majd eldől, hogy melyik a jobb csapat.”

A szerbek csatárának, Uros Djordjevicsnek a meccs előtti várakozásait ide kattintva olvashatják el!

Marko Nikolics azzal kezdte a székesfehérvári Novotel Hotelben tartott sajtótájékoztatót, hogy kétségtelenül nagyon fontos mérkőzés előtt állnak, és érzi, ez nemcsak a Videotonnak fontos, hanem az egész magyar labdarúgásnak.

„Ha valaki azt mondta volna, amikor elkezdtük az Európa-liga-selejtezőt július elején, hogy eljutunk a playoffba és ott idehaza vívjuk a visszavágót egy idegenbeli döntetlen után, illetve úgy leszünk másodikak a Honvéd mögött a magyar bajnokságban, hogy egy találkozóval kevesebbet játszottunk, akkor ezt valószínűleg aláírtuk volna – vallotta be a vezetőedző. – Nagyon nagy dicséretet érdemel mindenki, különösen a játékosok, akik az elmúlt három hónapban keményen odatették magukat az edzéseken, az edzőtáborban és a mérkőzéseken is. Tényleg mindent megtettek azért, hogy sikeres legyen a Videoton, sok áldozatot hoztak azért, hogy eljussunk oda, ahol most tartunk. Ők is tudják, hogy nagy esély előtt áll a csapat, ennek megfelelően készülnek, és nemcsak saját magukért, a klubért, a szurkolókért, hanem az egész magyar futballért is küzdenek majd, hiszen egy meccsre vagyunk attól, hogy beteljesedjen az álmunk.”

Varga József, aki a Partizan elleni első összecsapást eltiltása miatt csak kívülről nézte, a következőket mondta:

„Azt gondolom, hoztuk azt a szintet, ami kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. Idegenben nem sok lehetőségünk adódott betalálni, küzdelmes, harcos mérkőzés volt a kinti, és szerintem a visszavágó is hasonló lesz, nüanszok fognak dönteni. Jól felkészültünk az ellenfélből, tudjuk, mik az erősségei, s úgy vélem, hazai pályán sikerül betalálnunk, de arra kell törekednünk, hogy ne kapjunk gólt.”

Nikolics szerint egyik csapat sem okoz meglepetést a másiknak, kiemelte, ha végig fókuszálni tudnak és taktikailag tökéletes meccset játszanak, akkor meglehet a továbbjutás. Fontos lesz, hogyan járatják a labdát, hogyan sikerülnek a letámadások, a pontrúgások, mennyire lesz stabil a védekezés, továbbá egységes csapatként kell futballozni az első perctől az utolsóig. Úgy érzi, ezzel nem lesz gond, hiszen talán még jobban sikerült a felkészülés, mint az első találkozóra. Úgy fogalmazott: ez olyan mérkőzés lesz, amelyen nem szépen kell játszani, hanem meg kell nyerni.

A sajtótájékoztatón a vezetőedző továbbá kitért arra, hogy benne van a pakliban, hogy tizenegyesekkel dől el a továbbjutás. Ezt edzéseken nem gyakorolták külön, hiszen ismeri a játékosokat és pontosan tudja, kiket küld oda a büntetőponthoz, ha arra kerül sor.

Természetesen szóba került az is, hogy volt csapata ellen vezetheti sikerre a Videoton, ám ezzel már nem akar foglalkozni, mint elmondta, büszke arra, hogy az előző szezonban a Partizannal megnyerte a szerb bajnokságot és a kupát is, de most már a szakmai stábjával együtt a fehérváriak sikeréért dolgozik.

A sajtótájékoztató teljes egészében az alábbi videón nézhető vissza:



EURÓPA-LIGA
4. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ (augusztus 24.)
20.00:
Videoton–Partizan (szerb) (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
Felcsút, Pancho Aréna. Vezeti: Andre Marriner (angol)
Az első mérkőzésen: 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik