Kanta József Szenicén is elvállalná a 11-est

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 10:19
null
Kanta József önbizalmával nincs gond<br />(Fotó: Németh Ferenc)
Az MTK Budapest középpályása, Kanta József egy hete 1–1-es állásnál tizenegyest hibázott az FK Senica ellen a labdarúgó Európa-ligában (az eredmény később már nem változott), mégis azt mondja: ha csütörtökön is büntetőhöz jut a csapata, gondolkodás nélkül vállalja az elvégzését. A Bp. Honvéd kedvezőbb helyzetből várhatja a visszavágót, hiszen az első mérkőzésen 1–0-ra nyert az albán Flamurtari otthonában.

FK SENICA–MTK BUDAPEST

– A szerdai, szlovákiai edzés végén gyakorolta a tizenegyeseket...
– Igen, rúgtam néhányat – szusszant nagyot Kanta József, a kék-fehérek 28 esztendős csapatkapitánya. – És ha úgy adódik, a csütörtöki találkozón is odaállok a labda mögé, ha Garami József megengedi. Az önbizalmammal nincs gond, nincs bennem félelem, azaz egyáltalán nem tört meg, hogy az első meccsen hibáztam, bár azt nem tagadom, bánt, hogy annyira fontos pillanatban rossz megoldást választottam.

– Azt mondja, ha az edzője megengedi. Ezek szerint Garami József csak a mérkőzés napján jelöli ki azokat a labdarúgókat, akik a büntető elvégzésre vállalkozhatnak?
– A meccset megelőző taktikai megbeszélésen beszélünk a tizenegyesrúgásról. Ha nem lesz ellenvetése a mesternek, természetesen én fogom rúgni.

SZAVAZÁS

Továbbjut-e az MTK a szlovák Senica ellen az El-selejtezőben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Miként lehet megbirkózni azzal a feladattal, hogy az MTK szimpatizánsai, a szakmai stáb tagjai, de maguk a csapat futballistái is Kanta Józseftől rendre gólokat, gólpasszokat várnak, hogy abban bíznak, a „Józsika” majd csak kitalál valamit a pályán. Nem nyomasztja ez?
– Nem. Ezt a fajta elvárást sohasem éreztem tehernek. Megtisztelő, hogy jó játékot, gólokat, a társaim kiszolgálását várják tőlem, ez inkább motivál, mintsem görcsössé tesz. Egyébként akkor, amikor kimész a pályára, csak arra koncentrálsz, hogy a lehető legjobban ellásd a feladatodat, és nem az foglalkoztat, hogy megfelelj valakinek.

BUDAPEST HONVÉD–KS FLAMURTARI (albán)

SZAVAZÁS

Továbbjut-e a Honvéd az albán Flamurtari ellen az El-selejtezőben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Azt gondolhatná az ember, a múlt heti, a Flamurtari elleni 1–0-s győzelem után a kispestiek elkönyvelték a biztos továbbjutást, pedig...

„Szó sincs erről, ha így lenne, biztosan kiesnénk az Európa-ligából – fogalmazott Hidi Patrik, a Budapest Honvéd védekező középpályása a szerda délutáni edzés után. – Nem vesszük félvállról a mérkőzést. Téved, aki azt hiszi, hogy az egygólos előnyünket őrizve beállunk védekezni – támadni fogunk! Nem foglalkozunk azzal, hogy a Flamurtarinál milyen gondok vannak, hogy kiket tesznek ki a keretből s kiket nem, de azzal sem törődünk, hogy a következő körben az Anzsi Mahacskalával játszhatnánk. Most csak a Flamurtari elleni mérkőzés számít.”

Bár a keddi edzésen Marko Vidovics külön gyakorolt, a szerdai tréningen már a társaival együtt teljes értékű munkát végzett, s minden jel arra mutat, hogy pályára léphet a csütörtöki mérkőzésen. Ha mégsem vállalná a játékot, a fiatal Baráth Botond fog beugrani helyette.

GARAMI JÓZSEF AZ EL-VISSZAVÁGÓRÓL

Koczka Henrietta, NSO Tv, Szenice

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik